Савов и Овчаров медалисти в Българо-полското състезание по парапланеризъм

0
 

Сподели

Shares
Българо-Полско състезание по парапланеризъм снимка: Ира Кюрпановава
Българо-Полско състезание по парапланеризъм снимка: Ира Кюрпановава

Изминалата седмица беше вълнуваща и много красива за жителите, гостите и състезателите по парапланеризъм в Сопот. Времето беше подходящо за летене почти през цялото време за провеждането на Българо-полското състезание по парапланериъм. Всички, които поглеждаха към небето, ежедневно се радваха на десетките шарени крила – преминаващи над склоновете на Централна Стара планина и градовете Сопот, Карлово и Златица.

Ясен Савов извоюва първото място в общото класиране на шампионата. Весо Овчаров зае пето място в общото класиране и второ в българското класиране. Двамата успяха да надлетят около 150 човека, които участваха в надпреварата. Третото място в българското класиране е за Карен Kьошкерян.

Ясен Савов и Весо Овчаров снимка: Весо Овчаров
Ясен Савов и Весо Овчаров снимка: Весо Овчаров

При жените златото грабна рускинята Дария Краснова, на второ място остана полякинята Клаудия Булгакова. Боряна Щиркова представи достойно българският женски парапланеризъм и съвсем малко не ѝ достигна, за да грабне медал. Тя зае петото място в класирането при жените.

Тук можете да разгледате задачите, по които парапланеристите се състезаваха.

снимка: Ира Кюрпанова
снимка: Ира Кюрпанова

Българо-полското състезание протече в приятелски дух без сериозни инциденти. А чуждестранни състезатели споделиха, че отново биха се върнали в България, за да летят и да се състезават.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.