Второто издание на Belasitsa Sky Run

0


Дата на събитието: 29.09.2018

Сподели

Shares

Любители на приключенията и планинското бягане, второто издание на надпреварата Belasitsa Sky Run се задава с пълна сила. Организаторите на събитието канят всички вас на 29-и септември да се впуснете в състезанието и да предизвикате себе си и възможностите си по красивото трасе в планината Беласица.

Belasitsa Sky Run 2018

И тази година можете да избирате между два маршрута и да покажете най-доброто от себе си по този, който отговаря на възможностите ви. Ако предпочитанията ви клонят към по-дългите дистанции, изберете 67,4-километровият маршрут Belasitsa Sky Run. Докато тичате по него, ще трябва да преодолеете 2800 м денивелация. Другата възможност пред вас е да се впуснете в надпреварата с дължина 32,8 км – Belasitsa Sky Run Short. Общото изкачване в нея е 1960 м.

Belasitsa Sky Run 2018

Всяко едно от трасетата преминава в планината Беласица и в тях не се включват асфалтови пътища. Това е и един от факторите, които могат да ви мотивират да станете част от напдреварата. По време на нея ще преминете през Беласишкото било, а докато това се случва, пред вас ще се откриват красиви гледки към три държави. Трасето ще ви отведе и до някои от най-големите водопади и вековни гори в планината, а това ще се случи в един от подходящите моменти – когато там зреят кестените, които са символ на Беласица.

Belasitsa Sky Run 2018
Снимка: Александър Дончев

И двата маршрута са сертифицирани от Международната асоциация по планинско бягане (ITRA) и носят точки за най-елитните състезания в света.

Най-хубавата част от активния уикенд (29-30-и септември) е, че той няма да приключи с провеждането на Belasitsa Sky Run. На 30-и септември имате възможност да предизвикате себе си в Скоростно изкачване на връх Конгур. Състезанието по планинско бягане и колоездене включва 1750 м изкачване между град Петрич и връх Конгур – един от най-панорамните върхове в планината.

За да се включите в някое от вълнуващите събития в Беласица, трябва да се регистрирате чрез формата за записване на официалния им сайт. Повече информация за тях можете да намерите и във фейсбук тук и тук.

Организатори на Belasitsa Sky Run са Клуб за екстремни спортове и планинарство “Бела Екстрийм”, гр. Петрич.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.