Време е за картинг битките на Red Bull

0
 

Сподели

Shares

Времето минава неусетно и отново дойде моментът за кратинг битките на Red Bull. Обичате високите скорости, обичате и силните усещания? В такъв случай не се колебайте да вземете участие в надпреварата Red Bull Kart Fight 2018. Тя е най-мащабното картинг състезание за любители, в което не се съмнявайте, че ще имате възможност да покажете на какво сте способни на пистата.

Red Bull Kart Fight 2018

За да участвате в Red Bull Kart Fight 2018, трябва да се включите в квалификационния етап от надпреварата, който ще се проведе в 4 града в страната до 14-и септември. Те са съответно Стара Загора, София, Пловдив и Варна.

А графикът по локации е както следва:

Стара Загора – от 13-и до 26-и август на картинг писта “Биго Карт”
София – от 20-и август до 2-ри септември на картинг писта “София Картинг Ринг”
Пловдив – от 27-и август до 9-и септември на картинг писта “Лаута”
Варна – от 31-ви август до 14-и септември на картинг писта “Варна”

Целта ви в периода на тези две седмици е да постигнете най-доброто време за обиколка, което ще ви отведе на Големия финал. Той ще се проведе на 15-и септември във Варна, а в него ще вземат участие 12 състезатели – 3-те най-добри времена, постигнати във всеки град. Най-хубавото е, че в квалификационния етап от надпреварата няма ограничение в броя на обиколките, които можете да направите.

Red Bull Kart Fight 2018
Photo: Liubomir Asenov/redbullcontentpool.com

А за да ви мотивираме още повече да покажете най-доброто, на което сте способни, ще ви кажем, че победителят от Големия финал ще спечели пътуване до Red Bull Ring в Австрия – писта, на която се провеждат състезания от Формула 1 и Moto GP. Там той ще има възможността да усети какво е да си пилот на KMT X-Bow.

За да се включите в надпреварата, трябва да се регистрирате на онлайн платформата за картинг RaceFacer.com и да се присъедините към лигата Red Bull Kart Fight 2018. Това може да се случи и на място на всяка от четирите картинг писти, като условието да участвате, е да имате навършено пълнолетие.

Една от основните промени спрямо миналогодишното издание на Red Bull Kart Fight е новата система за равен старт на всички състезатели, независимо от тяхното тегло. На участниците, които тежат по-малко от 75 кг, ще бъдат добавяни допълнителни секунди към постигнатото време, като по този начин ще се компенсира разликата между по-леките и по-тежките пилоти.

Photo: Liubomir Asenov/redbullcontentpool.com

Очаква се да бъде вълнуващо! Организаторите на събитието се надяват тазгодишното издание да предизвика още по-голям интерес, след като през 2017, над 400 пилоти премериха сили по пистите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.