Идея за активен уикенд: Попинолъшки водопад

0
 

Сподели

Shares

Уикендите редовно ни изпълват с желание и ентуасиазъм, а идеи как да ги прекараме активно сред природата далеч не ни липсват. Едно от местата, които ни даряват със спокойствие и красота и същевременно са леснодостъпни, е Попинолъшкият водопад.

водопад Санданска бистрица
Снимка: Михаела Стоянова

Само 18 км делят град Сандански от водопада, а тях можем да изминем с автомобил. Крайната ни цел е местността Попина лъка, откъдето идва и името му. Достигнем ли и нея, от нас се изисква да повървим броени (около 5-6) минути в посока, докато се извисим над разбиващата се от 15 м вода.

водопад Санданска бистрица
Снимка: Михаела Стоянова

След това имаме възможност да поемем по кратка пътека надолу, която ще ни покаже водопада от различна перспектива.

Самата местност, в която се намира Попинолъшкият водопад, предразполага за различни дейности. Тя се намира на 1230 м н.в., а мястото е оживено, с хижи и заведения, и подходящо просто да поспрем за отдих сред дървета и чист въздух. Ако обаче, 5-6-минутното вървене до водопада не ни е достатъчно и искаме да продължим да сме активни, имаме възможност да се разходим в околността. Можем да си организираме както по-дълга разходка, така и по-кратка, в зависимост от предпочитанията ни. Някои от местата, до които се стига от Попина лъка, са друга местност в близост – Туричка черква (около час) и хижа Беговица (около 2 часа), от която тръгват различни красиви маршрути в по-високите части на Пирин.

За един от тях вече сме ви разказвали. Вижте как да стигнете до връх Куклите в: Магията на Пирин: връх Куклите.

А още маршрути в планината можете да намерите тук.

Където и да отидете, не забравяйте, че застраховката е много важна! Нашите приятели от Parana много добре знаят това и по тази причина са помислили за всеки един детайл, който ще бъде във ваша полза при използване на услугата. Гъвкавост (или активиране, само когато ви трябва), сключване по всяко едно време и изцяло онлайн са само част от положителните ѝ характеристики. Научете повече за тях от тук и не се колебайте да се застраховате, защото сега ви даваме промо код “360”, с който ще получите 10% отстъпка от редовната ѝ цена!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.