360° уикенд прогноза: 18-19 август

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 18-19 август

В събота сутринта и през деня ще има разкъсана средна и висока облачност с купести облаци над планините. При земята ще духа вятър от изток-североизток със скорост около 2-4 м/с, който ще бъде по-силен в Източна БЪлгария – до 5-7 м/с. Не се очакват валежи, но над Централна Стара планина, Пирин и Рила са възможни краткотрайни превалявания следобед. Във високите планини – над 1800 м, вятърът няма да е силен – около 3-5 м/с от североизток. В района на Западна Рила след 15 ч. ще има условия за гръмотевични бури, които обаче ще обхващат малък район и ще бъдат без значителни валежи.

Максималните температури ще са без промяна и в двата почивни дни – около 31-34 градуса, като най-топло ще бъде в южната част на страната.

По Черноморието ще е слънчево и ветровито с вълнение на морето около 0.6-0.7 м в период 4 сек и посока североизток-изток.

В неделя времето до обяд ще остане без особена промяна – ще духа вятър от изток-североизток със сила до 9-11 м/с.

През следващата седмица температурите остават високи като валежи се очакват в понеделник следобед само над планините и за кратко. По-значителни валежи ще има във вторник, главно в Западна България. След това до края на седмицата времето ще е хубаво с малки изключения за Западна България в следващата събота.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.