Безопасност в колоезденето с каските на SCOTT

0
 

Сподели

Shares

Безопасността на първо място! Няма как да не й обърнем внимание, особено когато тялото ни не се колебае да последва приключенските ни мисли. По тази причина е ред да обърнем внимание на някои от най-добрите велокаски на SCOTT, с които рискът от травми при падане намалява значително.

Fullface каска Scott Nero Plus

Fullface каска Scott Nero Plus

Scott Nero Plus е каска, която вдъхновява за приключения, съпътствани от чувство за сигурност и комфорт. Това се случва благодарение на революционната MIPS система в нея, която намалява шанса за получаване на мозъчни травми при евентуален удар. Самата технология е разработена на база различни проучвания за това как падат колоездачите. Резултатите стигат до заключението, че при инциденти, в повечето случай главата се удря под определен ъгъл, което от своя страна причинява различни травми на мозъка. Именно по тази причина MIPS системата е създадена по начин, който за разлика от обикновените каски, защитава главата ви, независимо от позицията й.  

Fullface каска Scott Nero Plus

Другите технологии, с които е изработена Scott Nero Plus, са In-Mold конструкцията и системата за прилягане – MRAS. Конструкцията In-Mold се характеризира с много лек външен слой, което я прави в пъти по-удобна от моделите, които не я притежават. А системата MRAS ви гарантира, че ще можете да нагласите каската спрямо големината и формата на главата ви, което от своя страна ще ви накара да се чувствате удобно и в безопасност. А това е предпоставка да се съсредоточите единствено върху пътя пред вас.

Fullface каска Scott Nero Plus

Този модел каска има и още няколко характеристики, които я правят подходящ избор за следващо ви приключение. Проветрението е един от важните аспекти за активните хора, особено в горещите летни дни. Точно затова създателите на каската са я изработили с големи отвори и канали и вътре в нея. Козирката на Scott Nero Plus е олекотена и също така издържлива на усукване и удари. А друго нейно предимство е подплатата, която лесно можете да махнете и изперете.  

Met Parachute 

met parachute nero

Запознайте се с най-леката fullface каска в света – Met Parachute! Скромните й 700 гр. ще бъдат ваш помощник през цялото време, a това ще ви вдъхнови да покажете най-доброто от себе си. Към теглото на каската прибавяме и друго нейно основно предимство – отличното й проветрение.

MET Paracute

Козирката на Met Parachute се маха, а моделът разполага и с щипка за ластика на маската. Спокойно можете да регулирате каската спрямо големината и формата на главата ви благодарение на системата за фина настройка на размера, която има врътка отзад. Комфортът в зоната на челото също не е пропуснат с мекия хипоалергенен и антибактериален гел. А в зоната на бузите има два чифта подплънки.

Посочените модели можете да намерите в магазините на SCOTT – бул. България 81-Б и ул. Козяк №14 или онлайн на scott.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.