Четвърти София Екиден маратон

0


Дата на събитието: 06.09.2018

Сподели

Shares
София Екиден маратон
Снимка: София Екиден маратон

На 6-и септември, когато празнуваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия, в София ще бъде организиран четвъртият пореден Екиден маратон. Ще можем да отбележим празника на България, включвайки се в щафетно бягане, което ще премине през центъра на столицата и напълно ще отговори на девиза “Съединението прави силата”.

Какво означава “Екиден”?

Терминът идва от Япония и изписан на японски е комбинация от думите “пункт” и “предаване”. Започва да се използва след първото организиране на Ekiden маратон в Япония през 1917 г., когато участниците трябвало да изминат разстоянието от 508 км между Токио и старата столица на държавата – Киото.

София Екиден маратон
Снимка: София Екиден маратон

Всеки, навършил 16 г., може да се включи в София Екиден маратона като част от отбор. Общото разстояние, което щафетата ще трябва да измине, е 42.195 км, като бягането се извършва през шест поста от шестима участници в отбор. Отборите ще бъдат разделени в различни категории, а за всяка категория ще бъдат излъчени победители.

Регистрацията на отбори за четвъртия София Екиден маратон е отворена и може да бъде направена от тук.

Тази година, бягайки в София Екиден маратон, можем да помогнем и за организирането на уроци по финансова грамотност на деца без родители и млади хора с увреждания. Каузата е част от кампанията на ОББ, част от KBC Груп, в която целта е с бягане, колоездене, плуване и други спортни активности всички заедно да изминем разстоянието от Земята до Луната – точно 384 400 км. За всеки изминат от нас километър KBC Груп ще дари пари на избрани каузи.

Как да допринесете за каузата:

  1. Регистрирайте се на сайта с име, имейл и парола с поне 9 символа (да съдържа голяма, малка буква и цифра/символ).
  2. Активирайте регистрацията си, като отворите линка на получения имейл.
  3. От менюто на сайта потърсете спортна дейност и натиснете Participate/Участвам

Отборите за щафетата могат да бъдат както изцяло мъжки, така и изцяло дамски, и смесени. Смесените щафети ще бъдат разделени в две отделни категории – свободна (без ограничения на пол и дистанции) и смесена с четири поста мъже и два поста жени. Има възможност за регистрация и на корпоративна щафета. Повече информация за отборите и техните категории можете да намерите на страницата тук.

София Екиден маратон
Снимка: София Екиден маратон

Състезанието ще започне от стадион „Васил Левски“ на кръстовището на бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Гурко“. Стартът ще бъде даден точно в 9:00 ч.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.