Предизвикателството на Маратон на приятелството

0
 

Сподели

Shares

Маратон на приятелството

Каква по-добра мотивация да започнеш нещо ново от едно предизвикателство? Дългогодишният Маратон на приятелството Плевен обявява предизвикателство към всички начинаещи бегачи или хора с никакъв опит в спорта – “Моят първи маратон”. Идеята е всеки, който се регистрира за участие и успее да завърши своя пръв маратон именно в Плевен на 19 май догодина, да участва в томбола за спечелване на специални награди, сред които велосипед BMW.

Предизвикателството е една от причините регистрацията за маратона догодина да отвори толкова рано (разбира се, от нея могат да се възползват и опитните бегачи, които искат да вземат участие в състезанието). Организаторите споделят, че 9 месеца са напълно достатъчен срок, в който един човек може да се подготви за първия си маратон, стига, разбира се, да бъде постоянен и да следва конкретен график.

Маратон на приятелството

Освен заради стимулиращото предизвикателство, Маратонът на приятелството „Плевен“ е изключително атрактивно събитие, включително за начинаещи бегачи, и заради своето трасе. Маршрутът е сравнително равен, без сериозни изкачвания и спускания, с малко завои. Той преминава през центъра на града и основните забележителности във и около Плевен, сред които парк Кайлъка и историческия мост до село Ясен. Освен с трасето и добрата си организация, маратонът привлича и с многообразието на своите участници. Само в миналото издание на събитието участие вземат над 500 души от 14 държави на 4 континента, като най-младият е на 4, а най-възрастният на 82 години.

Маратон на приятелството

Записване за състезанието може да бъде направено от сайта plevenmarathon.com, като до 20 август са в сила промоционалните, ранни такси за записване – 30 лв. за маратон и полумаратон и 60 лв. за щафета. Участието за всички деца, ветерани (над 60-годишна възраст) и за участниците в 3-километровия градски крос е безплатно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.