Втори кръг на Българските ендуро серии на Витоша този уикенд

0


Дата на събитието: 11.08.2018

Сподели

Shares
Home Mountain Enduro
Снимка: Concept Creative

Едни от най-добрите планински колоездачи на България и региона в дисциплината ендуро се събират този уикенд – 11-и и 12-и август, за четвъртото издание на състезанието Home Mountain Enduro. То се явява втори кръг от Българските ендуро серии за сезона.

Стръмните и каменисти пътеки на Витоша стават “арена” на състезанието, в което тази година до момента са се записали над 80 колоездачи от цяла България, както и няколко участници от Франция, Турция и Гърция.

Четири отделни отсечки, подготвени от организаторите на състезанието – Concept Creative, ще предизвикат състезателите. Общата им дължина е близо 20 км, като времето на всеки колоездач ще бъде засичано индивидуално и за победител във всяка категория ще бъде определян състезателят с най-добро общо време от четирите етапа.

Home Mountain Enduro
Снимка: Concept Creative

Състезателните етапи ще обиколят почти цяла Витоша, като ще преминат през Драгалевци, Голи връх, Бояна, Бистрица и Платото, а състезателите ще бъдат изправени пред много разнообразен терен и различни препятствия, като стръмни скоростни отсечки, корени и камъни.

Допълнително затрудняващо условие е, че състезателите ще трябва да се придвижват сами от финала на един етап до старта на следващия. Това прави ендуро дисциплината, една от най-трудните, защото изисква много комплексни умения.

Предварителната онлайн регистрация все още е активна и всеки, който иска да изпробва уменията си, може да се запише на www.conceptcreative.org/hme

Всеки, които иска да наблюдава атрактивната надпревара, може да го направи свободно покрай трасетата, а организаторите молят всички туристи, които ще прекарат неделния ден на Витоша, да проявят разбиране и да се съобразят със състезанието и колоездачите. Всеки е добре дошъл и във финалната зона на сцената в Бояна, където към 15:00 ще може да приветства финалистите и да се възползва от допълнителните активности на място.

Home Mountain Enduro
Снимка: Concept Creative

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.