Фотоконкурс „Приятелство в планината“

1
 

Сподели

Shares
Планина, приятелство
Снимка: pxhere

Не, че да изкачиш връх, да превъзмогнеш трудностите, да се опълчиш срещу по-слабите черти от характера си, да напълниш очи и сърце с красотата на заобикалящата те природа не е достатъчно притегателно, за да ни отведе в планината (за кой ли път?!), но това, което истински докосва (като листенце на горска папрат по кожата на оголения планинарски глезен) и умолява да не спираме да си проправяме път, са приятелствата и незабравимите срещи, които се случват в планината.

Точно затова, от Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм организират фотоконкурс “Приятелство в планината”. Конкурсът търси любителските кадри, които споделят усещането за приятелство в планината, а най-накрая ще се превърне в изложба на хижа “Козя стена”. Отличените победители, пък ще получат страхотни награди от CampingRocks Shop и TrekMania.

Фотоконкурс "Приятелство в планината"

Всеки може да участва в конкурса като изпрати до три свои снимки до 23:59 ч. на 31 август 2018 г. 30-те най-добри фотографии, избрани от журито на конкурса, ще бъдат обявени до 17.09.2018 г. Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на откриването на изложбата на фотоконкурса на хижа “Козя стена”, което ще се проведе на 13.10.2018 г.

За участие в конкурса всеки желаещ трябва да качи снимките си в WeTransfer и да ги изпрати до youth_tourist_club@yahoo.com.

Планина, приятелство
Снимка: pxhere

Подробности за изискванията, кои са членовете на журито, както и цялата актуална информация, можете да намерите във Фейсбук страницата на конкурса.

Сподели

Shares

1 коментар

 1. Уважаеми колеги,
  Изпращаме Ви новина от БАВ с гореща молба за разпространяване.
  Благодарим Ви предварително.
  С уважение,
  Екип на БАВ

  БАВ обявява фотоконкурс на тема
  Няма нищо по-хубаво от дъждовното време

  Заявете Вашето желание за участие до 6 януари 2019 г. на електронната поща: photo-contest@bwa-bg.com. Така може да станете част и от изложба в София

  Екипът на Българска асоциация по водите (БАВ), вдъхновен от големия български писател Богомил Райнов, отново организира фотоконкурс. Избраната тема неслучайно е „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“. С нея се надяваме да привлечем вниманието на всички творци, които с помощта на своите фотоапарати са успели да интерпретират дъждовните истории на капки, капчуци, пръски, локви, дъги, чадъри… И да представим най-впечатляващата фотоизложба в София, посветена на дъжда.

  Фотоконкурсът е част от традиционното събитие на БАВ – СЕДМИЦА НА ВОДАТА, по случай Световния ден на водата – 22 март. Той се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

  Уважаеми творци зад обектива, ако имате желание да вземете участие в нашия фотоконкурс изпратете ни Ваши авторски снимки, посветени на дъжда. Очакваме една, две или три от Вашите уникални работи, но не повече от три, за да успее журито да разгледа и се наслади на всички кандидатури. Изпратете ни ги в рамките на месец – до 24:00 часа на 6 януари 2019 г. (неделя), на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com

  На 6 февруари 2019 г. всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса ще бъдат публикувани във facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ). Там до полунощ на 12 февруари ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с „харесвания“, което ще определи 10-те фаворита на публиката. Веднага след това петчленно жури, с председател представител на МОСВ, ще посочи още 40 фаворита в конкурса. Всички тези 50 впечатляващи кадъра ще станат част от необикновена фотоизложба в София и ще започнат да мерят сили за награди.

  Само 5 от 50-те снимки, част от фотоизложбата ще бъдат обявени за безспорни победители в конкурса на БАВ, в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции или НПО организации); награда на онлайн публиката. На официална церемония, организирана от БАВ, авторите на най-харесваните кадри ще получат специални награди от МОСВ и ПУДООС.

  Кратко обобщение за улеснение на кандидатите:
  • Част от конкурса ще бъдат фотографии, свързани с обявената тема „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“ и изпратени на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com
  • Част от конкурса ще бъдат снимки с високо качество, подходящо за печат на пана с размери 50×70 см
  • Всеки участник има възможност да изпрати до три броя свои авторски снимки – цветни и/или черно-бели
  • Всяка снимка (електронен файл) задължително трябва да бъде кратко и ясно именувана със заглавие и автор (пример: Мария Иванова-Дъждовна магия)
  • Всеки участник заявява желание да се включи във фотоконкурса и се съгласява неговите лични данни и неговия личен труд (снимки) да бъдат ползвани за целите на фотоконкурса като доброволно предоставя: снимков материал, име и фамилия (ако има и артистичен псевдоним), електронен адрес, мобилен телефон, на електронната поща на конкурса
  • Всеки автор на творба – част от фотоизложбата задължително удостоверява авторството на своя труд и отстъпва правото на ползването му от организаторите за целите на фотоконкурса с декларация по образец, на електронната поща на конкурса. *Ако снимка на участник с ненавършени 18 години стане част от изложбата, декларацията се подписва от родител или настойник.
  • Заявката за участие във фотоконкурса е възможна до 6 януари 2019 г. (неделя) в 24:00 часа с изпращане на пълна информация за автора и авторски материал (снимки) само на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com
  • Всички творби, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани на facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ) за онлайн гласуване от 6 до 12 февруари 2019 г.
  • Всички 50 творби, които ще станат част от фотоизложбата ще бъдат публикувани в сайта на Българска асоциация по водите (БАВ) и в сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ)
  • Всички 50 творби за фотоизложбата ще бъдат разпечатани на хартия от копирни центрове „Мания Принт“ – дългогодишен партньор на БАВ в събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА
  Отпадането от конкурса е възможно при предоставяне на:
  o некоректна и/или непълна информация за автора и/или неговата работа
  o снимки, които не отговарят на темата и/или на техническите изисквания
  o снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права
  o снимки с дати, копирайт, воден знак и др.; с обиден и/или нецензурен характер и т.н.
  o информация за автора и снимки след 6 януари 2019 г.
  o информация за автора и снимки по различен начин от изпращане на писмо/а до електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com

  От Българска асоциация по водите Ви пожелаваме успех!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.