Изабела Янкова – злато на Световните серии по спускане и Световния шампионат

0
 

Сподели

Shares
Изабела Янкова, Световен шампионат по спускане
Снимка: Concept Creative

Седмицата стартира със страхотни новини за България от света на планинското колоездене. Изабела Янкова спечели два златни медала в Австрия – един в петия кръг от Световните серии по спускане и един от Световния шампионат за подрастващи.

Изабела се състезава само от една година, но успя да постигне впечатляващи резултати и в двата дни на международните състезания. В събота, когато се проведе кръгът от световните серии, 14-годишната състезателка успя да даде време с 11 секунди по-бързо от това на втората в класирането, въпреки падане във финалното си спускане. В неделя пък, по време на Световния шампионат, Изабела спечели с преднина от над 21 секунди.

Изабела Янкова, Световен шампионат по спускане
Снимка: Concept Creative

Още трима български колоездачи участваха в състезанията в Зерфаус Фис Ладис, Австрия – Йордан Анчев, Стефан Астаджов и Иван Коцев. Йордан Анчев е миналогодишният победител от надпреварата, който за съжаление не успя да защити титлата си и предходния уикенд, но въпреки това направи много добро представяне. Йордан завърши 5-и в събота и 4-и в неделя, като само няколко стотни не му достигнаха за класиране в челната тройка в категория момчета до 17 години.

Йордан Анчев, Световен шампионат по спускане
Снимка: Concept Creative

В събитията участваха представители от 25 държави, а България бе една от най-споменаваните във финалите, благодарение на родните млади надежди, съобщават от Concept Creative.

Световен шампионат по спускане за младежи и подрастващи
Снимка: Concept Creative

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.