360° уикенд прогноза: 4-5 август

0
 

Сподели

Shares
360° уикенд прогноза

Валежите ще намаляват още от петък, когато ще има изолирани гръмотевични бури над Пирин и Южни Родопи. В събота и неделя времето ще бъде без валежи и със североизточен-източен вятър. Планините ще са подходящи за спорт. Вятърът над 1500 м ще бъде от североизток около 5-6 м/с, а в Източна България до 7-8 м/с. Максималните температури ще са около 28-30 °С, а в югоизточната част на страната до 35 °С. По Черноморието ще бъде слънчево до обяд, после ще се заоблачава и в района на Странджа има малка вероятност за слаби валежи. Вятърът ще бъде силен от североизток-изток, около 8-10 м/с. Ще има също значително вълнение – 0,9м – 1.0м, 4 сек от NNE. Температурата на водата ще бъде 26 °С.

В неделя времето остава без валежи и вятърът ще отслабва малко и ще бъде от изток-североизток – 3-5м/с. Планините ще бъдат с малко облаци и отново североизточен-източен вятър, над 1500 м – около 4-6 м/с. В Северозападна и Западна България вятърът ще бъде от изток-югоизток. По Черноморието ще е слънчево, с незначителна облачност. Вятърът ще е малко по-слаб – от североизток 6-8 м/с, а вълнението около 0,6-0,7 м.

Следващата седмица ще бъде сравнително суха. Ще има валежи вторник следобяд за североизточната част на страната и в сряда над планините. В четвъртък от запад въздушната маса ще става неустойчива и ще има гръмотевични бури отново, но само за западната част.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.