Вкусна храна за истински приключенци

Разберете защо каньон Тара е рай не само за рафтинг, но и за ценителите на истински вкусната храна

0
 

Сподели

Shares

Трудно бихме определили едно приключение като съвършено, ако то не е съпътствано от вкусна храна за истински ценители. От рафтинг център “Дрина-Тара” добре знаят това и по тази причина, един от основните акценти, които поставят в програмите си, са различните специалитети, характерни за региона на каньон Тара. Няма как да пропуснем да ви разкажем за тях, за придобиете и представата, че каньонът е рай не само за приключенската, но и за чревоугодническата ви същност.

Рафтинг център Дрина Тара

Открай време насам в района на Тара се произвежда здравословна и органична храна, която освен всичко е и много вкусна. Точно на този аспект залага и екипът на рафтинг центъра. Всички ястия се приготвят от местни продукти в екологично чиста среда.

Най-известният специалитет в областта, например, е крема сиренето. Впуснете ли се в приключение в региона, не пропускайте да го опитате. То се изработва в бъчви от ела, които са покрити с дървени шинди, държани в дървени каци или овча кожа. Сиренето се събира през лятото, а характерният за него цвят е златисто-жълт.

Един от истинските специалитети на Горна Дрина и Стара Херцеговина е пушеното месо. То е покрито с морска сол и пюре от чесън, а след това се суши в бъчви от букови и габърови дървета. Към него след това се добавят и билки, които с аромат, придават съвършенство на специалитета.

Рафтинг център Дрина Тара

Какво би било храненето без домашно приготвен хляб? Със сигурност няма да ви се наложи да мислите за това, тъй като ястията в рафтинг центъра се сервират с домашен хляб от ечемик, ръж и елда. Освен това там е единственото туристическо място в района, където имате възможност да опитате и домашно приготвени пайове и щрудели.

Рафтинг център Дрина Тара

Разбира се, няма как да не споменем, че се сервира и риба – пъстърва и липан от близките реки Дрина, Тара и Бистрица.

Рафтинг център Дрина Тара

Местните вино и ракия не остават на заден план и придават цялостния вид на вкусното меню.

Огладняхте ли вече? Не само за приключения, но и за истински вкусна храна. Получете 2в1 като станете част от някоя от програмите на рафтинг център “Дрина-Тара”. Още информация за менюто, както и за самия център, можете да намерите на официалния му сайт.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.