Българското участие на Naissub Freediving Cup 2011

1
 

Сподели

Shares

154 м динамична апнеа с плавници и четвърто място за Любомир Стефанов от Seanomad Freediving Team на Naissub Freediving Cup 2011 в Ниш, Сърбия. Това е първият национален рекорд за България в дисциплината на AIDA.

Бяла карата за Любо. Seanomad Freediving Team на Naissub Freediving Cup 2011 в Ниш, Сърбия. Фотография Тихомир Рачев

Българските участници в състезанието бяха Любомир Стефанов, Петър Златев и Иво Загорчинов. В дисциплината статична апнеа (STA) участие взеха Петър Златев и Иво Загорчинов, като и двамата направиха чисти опити. Петър записа 5 минути статична апнеа, което според Spearfish! е далеч под възможностите му, но осигурява официално постижение в регистрите за България – с 33 секунди под националния рекорд на Валентин Люцканов. Любомир Стефанов не участва в дисциплината за да търси по-добро постижение в динамичната апнеа.

Любомир Стефанов. Seanomad Freediving Team на Naissub Freediving Cup 2011 в Ниш, Сърбия. Фотография Тихомир Рачев

В дисциплината динамична апнеа с плавници (DYN) се пуснаха и тримата българи. Любо тества максимума на възможностите и направи 154 м, което е четвърто място за състезанието – с три метра под бронзовия медал. Петър Златев направи чисти 73 м а Иво – 76 м, но малка грешка му донесе 5 наказателни точки.

Бяла карата за Петър. Seaonmad Freediving Team на Naissub Freediving Cup 2011 в Ниш, Сърбия. Фотография Тихомир Рачев

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.