Гмурнете се в приключението си с Garmin Descent Mk1

На плитко или на дълбоко, с бутилки или без...

0
 

Сподели

Shares

Garmin Descent Mk1

Знаете ли какво, освен любовта към Голямото синьо, е общото между техническите водолази, водолазите любители, харпунджиите и фрийдаивърите?

Общото е Garmin Descent Mk1 – незаменимото подводно бъди на всеки влюбен в морските дълбини!

Достойнствата на Garmin Descent Mk1

Garmin Descent Mk1

Универсалният подводен компютър на Garmin е първият в света, който предлага GPS/ГЛОНАСС навигация с пълноцветно картографиране и възможност за отбелязване на точките на гмуркане и изплуване. Що се отнася за престоя ви под вода – алгоритъмът Bühlmann ZHL-16c гарантира, че няма да надвишите лимита си и да навлезете в опасни режими. При това без значение дали се гмуркате на апнея или използвате въздух и други дихателни смеси!

Garmin Descent Mk1 позволява да бъде настроен според характеристиките на планираното гмуркане. Веднага щом се докосне до водата компютърът започва да предава всички ключови данни в реално време – текуща дълбочина, време на престой под вода, температура на водата, скорост на спускане/изплуване, време за гмуркане в бездекомпресионен режим, safety stop и други. Освен това компютърът работи с до 6 газови смеси, включително Nitrox и Trimix. Паметта на компютъра пък съхранява историята на 10 000 гмуркания, които могат да бъдат споделени онлайн чрез Garmin Connect ™.

Garmin Descent Mk1

Умното устройство разполага и с полезен набор от навигационни сензори. Освен на прецизната GPS/ГЛОНАСС навигация можете да разчитате и на вградените алтиметър, барометър и триосов компас. За да използвате последния под вода не е нужно да отделяте време в търсене на функционалния бутон – достатъчно е да докоснете два пъти дисплея.

Сред допълнителните достойнства са вграденият пулсомер с Garmin Elevate™ технология и разширените мултиспорт функции с профили за различни занимания като плуване, бягане, колоездене, туризъм, ски, гребане, падълборд и др.

Garmin Descent Mk1

Descent Mk1 може да бъде сдвоен с вашия смартфон като по този начин получавате контрол върху редица негови функции, сред които и преглеждане на съобщения, мейли и известия директно от екрана на водолазния компютър.

Дизайнът на Garmin Descent също заслужава внимание. Компютърът се предлага в два варианта – панели от неръждаема стомана със силиконова каишка и делукс версия с титаниеви панели и каишка. Това обаче е само началото. Благодарение на QuickFit ™ технологията можете да лесно да замените каишките с такива по ваш избор, а чрез онлайн услугата Connect IQ ™ можете да персонализирате облика на дисплея, използвайки различни дигитални теми.

Ина Димитрова от Diving BG за Garmin Descent Mk1

Garmin Descent Mk1
Снимка: Сияна Георгиева

“Харесах Descent Mk.1 много повече отколкото подозирах. Има много полезни функции, които с любопитство и удоволствие използвам в ежедневието си. Персонализирането на екрана и различните каишки, които се сменят лесно ме радват много. Другото предимство е, че каишките са с удължения и позволяват на компютъра да се носи удобно със сух костюм.

Garmin Descent Mk1
Снимки: Сияна Георгиева

Под вода дисплеят свети и се вижда много лесно, което е страхотен плюс за мен като водолазен инструктор в Черно море, където имам нужда да следя курсистите без да се взирам излишно в екрана, за да виждам данните. В това отношение Descent Mk1 ми допадна много.

Garmin Descent Mk1

GPS-ът пък е полезна функция да маркираш откъде влизаш и къде излизаш, както и да намираш подводни обекти, които си отбелязал предварително.

Компютърът е страхотен за рекриейшън дайвинг! Още не ми се е налагало обаче да го използвам за техническо гмуркане и нямам конкретни впечатления, но е добре, че работи с повече видове газове – нещо много полезно при дълбочинните спускания.”

Технически характеристики на Garmin Descent Mk1

Garmin Descent Mk1

Размери: 51 x 51 x 17.8 mm

Тегло: Стомана със силиконова каишка – 101 g; Титан със силиконова каишка – 94 g; Титан с титаниева каишка – 145 g;

Дисплей:  Цветен transflective memory-in-pixel с резолюция 240 х 240 пиксела и размер 1.2”

Батерия: Lithium-ion с живот в режим дайвинг – до 40 часа; Режим часовник – до 19 дни; Режим смарт-часовник – до 10 дни; Режим GPS/HR Activity – до 20 часа; Режим UltraTrac™ – до 30 часа;

Вградена памет: 16 GB

Максимална работна дълбочина: 100 м/10 атм.

Свързване: Bluetooth® Smart; ANT+®; Wi-Fi®;

Водолазният компютър Garmin Descent Mk1 можете да намерите в магазин Divetec.BG

Официален вносител Геотрейд-Иванов ООД

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.