Какво се случи на Държавния шампионат по спускане за 2018

0
 

Сподели

Shares

Държавният шампионат по спускане за 2018, както и първото издание на “Мечи чал DH”, се проведоха през изминалия уикенд в Чепеларе. Близо 100 български колоездачи се събраха в родопския курорт, за да вземат участие в оспорваната надпревара.

Национален шампионат по спускане

Всички те премериха сили по едно от най-дългите трасета в България – 3400 м. То включва в себе си множество стръмни скоростни отсечки, както и естествени и изкуствени препятствия.

Победителите

Мъже

С 4 минути и 7 секунди и средна скорост от почти 50 км Росен Ковачев оглави класирането в категорията на мъжете. Втори на почетната стълбичка в същата категория се качи миналогодишният шампион Стивиан Гатев, а на трета позиция се нареди Йоан Нейчев.

Юноши 15-16 и 17-18 години

В тази категория най-добро време постигна Йордан Анчев – 4 минути и 22 секунди. Той е победител в надпреварата за втора поредна година. При 17-18-годишните Иван Кобуров се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след като постигна време от 4 минути и 27 секунди.

Национален шампионат по спускане

Мъже 30+

Милан Димов спечели надпреварата при мъжете над 30 години, а на 24 стотни от него остана Филип Станев.

Жени

Най-бързо време при дамите постигна Изабела Янкова – 5 минути и 13 секунди. На втора позиция се нареди шампионът за 2017 – Виктория Гончева.

Надпреварата “Мечи чал DH” беше третият кръг от Държавните даунхил серии за 2018 и донесе точки на състезателите за генералната ранглиста. Информация за сериите и временното класиране можете да намерите тук.

Самото събитие се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Red Bull България, DoppelHerz и хотел Перелик, а призьорите бяха наградени от кмета на Чепеларе – Славка Чакърова.

За всички любители на планинското колоездене Велопарк Пампорово и трасето над Чепеларе продължават да работят до 24-и септември. Следващото състезание, на което родопските трасета ще бъдат домакин, е Elevation 999. То ще се проведе от 6-и до 9-и септември. Всякаква допълнителна информация можете да намерите на pamporovo.bike

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.