360° уикенд прогноза: 21-22 юли

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 21-22 юли

В събота ще се затопля и ще има превалявания само в Североизточна България. В останалата част планините ще са подходящи за спорт – ще има разкъсана купеста облачност с по-значително покритие в източната част на страната.

Температурите ще се повишават и максималните ще са около 27-29 градуса. Вятърът при земята ще е от северозапад със сила 3-5 м/с, а над 1500 м около 5-7 м/с. По Черноморието ще духа бриз – около 4-6 м/с, а в северната част по-слаб и следобед ще се преориентира от северозапад. Вълнението ще е слабо и по-значителни валежи ще има по северното Черноморие.

В неделя ще се затопля с около 1-2 градуса и вятърът ще остане от северозапад, но по-слаб – скорост до 2-4 м/с. Над 1500 м ще духа от запад-северозапад със сила 4-6 м/с. След 14-15 часа в планините в Западна България ще се образуват купесто-дъждовни облаци и на малко места ще има краткотрайни гръмотевични бури.

По Черноморието сутринта ще е слънчево, преди обяд ще се заоблачава и вятърът ще бъде бриз 5-6 м/с с вероятни кратки превалявания около обяд, а след 14 часа валежите ще обхванат почти цялото крайбрежие и ще са интензивни.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.