Държавен шампионат по спускане за 2018

0


Дата на събитието: 21.07.2018

Сподели

Shares

На 21-ви и 22-ри юли Чепеларе ще бъде домакин на Държавния шампионат по спускане. Най-добрите родни колоездачи ще се съберат в планинския курорт, за да премерят сили в оспорвана надпревара, която ще им донесе титлата Национален шампион на България за 2018 г.

Държавен шампионат по спускане

Освен шампионата, състезанието ще бъде част и от Българските колоездачни серии за 2018, което означава, че то ще носи точки за генералната ранглиста.

6 са категориите, в които участниците ще премерят сили – Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже Елит 19+, Мъже Мастър 30+, Жени и Хардтейл. Те ще преминат през едно от най-разнообразните и дълги трасета в България, като то за първи път ще бъде домакин на състезание от този ранг. Пистата на Мечи чал е с дължина от 3400 м и 700 м денивелация. Тя включва естествени и изкуствени препятствия – корени, камъни, стръмни участъци и големи скокове.

Държавен шампионат по спускане

Състезателите ще опознаят трасето в съботния ден (21-ви юни), а в неделя ще се впуснат в същинската надпревара. Първо те ще вземат участие в квалификацията, която ще започне в 12:30 ч., а малко по-късно – в 15:00 ч. ще се проведат и финалите.

Към този момент над 100 са ентусиастите, които са заявили желание да участват в състезанието, а предварителната онлайн регистрация продължава да тече. Надпреварата е отворена не само за лицензирани състезатели, но и за всички, които притежават умения и смелост. За да участват в състезанието, всички желаещи трябва да се регистрират предварително тук.

Държавен шампионат по спускане

Състезанието Мечи Чал DH ще се проведе за първи път, но организаторите се надяват да го превърнат в традиция. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Ред Бул България, хотел Перелик, DoppeHerz, Roobar и други.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.