Карай кънки, пази главата

0
 

Сподели

Shares
Vertigo
Снимка: архив Vertigo

Без значение с какъв точно спорт сме се захванали, безопасността винаги е на първо място. Може да звучи като “четене” от страна на баба ти, но не е случайно, че хората са измислили различни видове протекции за тялото ни, съобразени със спецификите и възможностите за различни наранявания при отделните спортове.

Що се отнася до кънки, основната екипировка за протекция включва каска, накитници, налакътници и наколенки. Както казват от Vertigo, протекцията не е аксесоар, а е създадена, за да предпазва. Точно поради тази причина тя трябва да отговаря на определени стандарти – да бъде съобразена със спорта, да отговаря на извивките на тялото, да бъде по мярка на човека, който я използва и не на последно място – да бъде изработена от качествени материали.

VertiGOAllround от Powerslide е универсална каска за кънки, чийто размер може да бъде регулиран спрямо индивидуалните особености на главата. Тя се предлага в два диапазона от размери: S/M и L/XL, а размерът се регулира със система.

Powerslide Allround Helmet

Външната част е изработена от твърд ABS материал с вентилациони отвори. ABS е един от най-широко разпространените материали, осигуряващ устойчивост на силни удари, който същевременно е много здрав. Вентилационните отвори от своя страна, пък се грижат за това главата да не прегрява прекомерно при физическа активност – изключително важно особено в летните месеци, когато много спортуващи се отказват от протекцията именно защото запарява.

Вътрешната част на каската е изработена от EPS пяна с двойна плътност, която може лесно да се отстрани и почисти. Пяната още веднъж осигурява защита срещу удари, омекотява и освен това има добри качества за абсорбиране на влагата, предизвикана от изпотяване за повече комфорт по време на носене.

Powerslide Allround Helmet

Формата на каската е проектирана така, че да предпазва тилната и челната част от главата много добре, тъй като това са най-чувствителните и уязвими зони на нараняване. Освен за кънки, каската е подходяща и за други спортове като скейтборд и BMX.

Можем да открием Allround от Powerslide в магазина на Vertigo на Крум Попов 26 в София и онлайн на vertigo-skates.com.

Vertigo
Снимка: Vertigo Skates

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.