Работилница по ориентиране

0


Дата на събитието: 12.07.2018

Сподели

Shares
Soho, работилница по ориентиране
Снимка: SOHO

Приключенските теми продължават да “заливат” SОHO. Тази седмица обаче, вместо да се докоснем до нечие приключение в далечната пустош, ще можем да се научим как да планираме своето и как да се справим с него, когато сме сами в дивото.

На 12-и и 13-и юли ще можем да посетим “Работилница по ориентиране”. Тя се организира от SОHO, съвместно с BIG ICE EXPEDITIONS и е част от поредицата събития за приключенци SoAdventurous.

Soho, работилница по ориентиране
Снимка: SOHO

Лектор ще бъде Бранислав Бранков, който се е постарал да синтезира повече от десетте си години опит в много широк спектър от терени и условия в планините простиращи се от родна земя, през Централна Европа, Швеция, Алпите и Исландия, чак до патагонските Анди и непристъпните им ледове.

Първият ден ще бъде основно теоретичен – планирането ще бъде разгледано като процес, предварителния подбор и анализ на налична информация, избор на терен и подготовка на маршрут, подбор на ориентири, времеви график и аварийни маршрути и различните методи на комуникация като превантивни мерки за спешни случаи.

Вторият ден ще бъде изцяло с практическа насоченост. Всеки ще планира маршрути за собствените си приключения, след което ще бъдат колективно анализирани.

Soho, работилница по ориентиране
Снимка: SOHO

Включването в това събитие НЕ изисква предварителен опит в ориентирането – базови познания за четене на карта и работа с компас биха били от полза, но не са задължителни.

SOHO се намира на улица „Искър“ 4.
Начало на събитието: 19:00 ч.

Повече информация можете да получите чрез страницата на събитието във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.