Поредно престижно класиране за Павел Лефтеров

Българинът се класира на второ място в любимите си 24-часови серии за издръжливост, които се проведоха през изминалия уикенд

0
 

Сподели

Shares

Поредните добри новини от автомобилния пилот Павел Лефтеров идват от Портимао, Португалия. Там, през изминалия уикенд, българинът извоюва второ място в третия кръг от 24-часовите серии за издръжливост. Надпреварата се проведе на пистата Autodromo International do Algarve, която се характеризира с техничност, спускания и много десни завои.

Павел Лефтеров

Лефтеров се впусна в любимия си формат като част от отбора на Leipert Motorsport. Той застана на грида с Lamborghini Hurican Super Trofeo Evo, в компанията на съотборниците си Габриеле Пиана, Разван Умбрареску и Джон-Луис Джаспър, както и още 35 автомобила. Едно от най-големите предизвикателства, пред които се изправиха пилотите, бяха високите температури. Те доведоха до смяна на стратегията на отбора за стинтове. Първоначално те бяха по 2 часа на всеки пилот, а след това – 50 минути, поради трудните за издържане 90 градуса в автомобила.

Павел Лефтеров

Начало на състезанието даде Павел Лефтеров. Той стартира от втора позиция в клас SPX. В една част от надпреварата автомобилът му беше водач в класа. С напредването на времето се увеличиха и стинтовете на пилотите. От първоначалните 60 минути, те достигнаха до 1 час и 40 минути. Причина за това беше падането на температурите през нощта. Тъмната част от денонощието беше съпътствана от едно спиране на състезанието за зареждане на гориво на пистата, смени на пилотите и кратки почивки за сън. На сутринта, когато надпреварата продължи, автомобилът, с който се състезава българинът, беше на втора позиция, която не се промени до края на състезанието.  

Павел Лефтеров

Любимата писта на Павел Лефтеров – Спа-Франкошам ще бъде домакин на следващата надпревара – Европейските серии GT4, в която той ще вземе участие. Състезанието ще се проведе на 21-ви и 22-ри юли.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.