Силно представяне на младите ни катерачи през изминалия уикенд

Състезателите ни се завърнаха с множество медали от две състезания в Германия и Австрия

0
 

Сподели

Shares

Европейска купа в дисциплината трудност

Пепи Иванов за пореден път се качи на почетната стълбичка в състезание от Европейската купа в дисциплината трудност. Той извоюва второто място във възрастовата група на 18-19-годишните. Надпреварата се проведе в Мюнхен и беше последният кръг от ЕК в дисциплината трудност.

Петър Иванов
Снимка: Васил Киров/bfka.org

Състезанието започна силно за българския представител още в първия ден, когато той оглави класирането и на двата квалификационни маршрута. Единствено Пепи успя да постигне “топ” на маршрут, което се случи на втората квалификация. На финала само един “+” го отдели от златния медал. Победител е испанецът Микел Асиер Линасикорсо Молина.

Петър Иванов
Снимка: Васил Киров/bfka.org

При 14-15-годишните състезатели Петър Атанасов също постигна силен резултат, след като се нареди на 5-о място. Той се изкачи с една позиция спрямо резултата, който постигна в квалификацията.  

Последният кръг от ЕК в дисциплината трудност определи и крайното класиране за 2018 г. В него се вземат трите най-добри резултата от четирите кръга, които се проведоха през сезона. Българските катерачи се състезаваха в три от тях. Класирането отреди 4-о място за Пепи Иванов с 18-о, 3-то и 2-ро място в отделните надпревари. Петър Атанасов се нареди на 17-а позиция, а Христо Урумов – на 18-а.

Petzen Climbing Trophy

Силните български резултати през изминалия уикенд не приключват с надпреварата в Мюнхен. Много медали и победи в комплексното и клубно класиране извоюваха българските деца в надпреварата Petzen Climbing Trophy. Тя се проведе в австрийското градче Сент Михаел об Блейбург. В програмата й бяха заложени всички дисциплини на състезателното катерене – трудност, скорост и боулдър. Крайното класиране е както индивидуално за всяка една от тях, така и комплексно, в което се събират резултатите от трите. Децата се състезаваха в няколко възрастови групи, които бяха както следва – 8-9, 10-11, 12-13, 14-15 и 16-17 години.

Petzen Climbing Trophy
Снимка: facebook/Petzen-Climbing-Trophy

Възрастова група 8-9 години

Момичета

В две от надпреварите при 8-9-годишните момичета – в дисциплините скорост и боулдър, почетната стълбичка беше изцяло българска. Ида Христоскова от клуб “Алтиус”, София, спечели състезанието по скорост. Тя извоюва златния медал и в дисциплината трудност, както и 3-то място в боулдър надпреварата. С тези резултати тя оглави и комплексното класиране. Йоана Косева от “Алтиус” спечели сребърното отличие в скоростта и в състезанието по боулдър, което й отреди 3-то място в комплексната надпревара. На третото стъпало на почетната стълбичка в дисциплината скорост се качи Кристина Евтимова от “НСА”, София. Бронзов медал тя извоюва и в състезанието по трудност, а в дисциплината боулдър се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Резултатите й я класираха на 2-ро място в комплексната надпревара.

Момчета

Момчетата във възрастовата група на 8-9-годишните също се наредиха на почетни позиции. Денис Бечев от “Алтиус” извоюва победите в дисциплните трудност и скорост и се нареди 2-ро място в боулдър надпреварата. Тези резултати му отредиха първо място в комплексното класиране. Борис Бечев, също от “Алтиус”, спечели сребърен медал в скоростта, с което се нареди на 4-а позиция в комплексното класиране.

Възрастова група 10-11 години

Момичета

В тази възрастова група българските представители също постигнаха силни резултати. Петра Барова от “Алтиус” извоюва победата в дисциплината боулдър, 2-ро място на скоростта и 3-то в трудността, с което се превърна в победител в комплексното класиране. Елисавета Велкова от “Алтиус” спечели сребърен медал в дисциплината скорост, а Ния Трифонова от “Алтиус”, също се нареди на най-високото стъпало на почетната стълбичка в дисциплината боулдър.

Момчета

При момчетата Николай Ангелов от “НСА” спечели състезанията в дисциплините трудност и скорост и се нареди на 2-ро място в боулдър надпреварата. Тези класирания му отредиха победата в комплексното класиране.

Възрастова група 12-13 години

Момичета

Александра Тоткова от “НСА” спечели състезанията в дисциплините трудност и скорост. Към тях тя прибави и 2-ро място в дисциплината боулдър, с което оглави и комплексното класиране. Мартина Бангеева от “НСА” извоюва сребърния медал в трудността и скоростта, с което се нареди и на сребърната позиция в комплексното класиране.

Момчета

При момчетата в същата възрастова група безапелационен победител и в трите дисциплини е Николай Русев от “НСА”, с което спечели и комплексното класиране.

Възрастова група 14-15 години

Девойки

Йоанна Недялкова от клуб “Селт”, Казанлък спечели състезанието по скорост, с което се нареди на 3-та позиция в комплексното класиране.

Възрастова група 15-16 години

Юноши

Победата в дисциплината скорост в тази възрастова група е за Стоян Петров от клуб “Селт”, Казанлък. Той се нареди на 2-ра позиция в дисциплината боулдър, а с тези резултати, спечели и среброто в комплексното класиране.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.