120 чувала с боклук излязоха от Камчийските пясъци

0
 

Сподели

Shares

първата инициатива на Surfrider Foundation Europe в България

Значително количество пластмасови и стъклени отпадъци събраха доброволци в първата инициатива на Surfrider Foundation Europe в България. Акцията по почистването на плажа при устието на река Камчия, която се проведе на 26.03.2011 г., се превърна в целодневно събитие.

В инициативата се включиха над 80 доброволци и привърженици на морето и Surfrider Foundation. Със съдействието на г-н Красимир Тодоров, кмет на Община Аврен и г-жа Веселина Ангелова, еколог на Община Аврен, своя принос за опазването на българското черноморско крайбрежие дадоха и руски ученици от СОК Камчия.

първата инициатива на Surfrider Foundation Europe в България

Пилотното събитие на Surfrider Foundation Europe в България е само една от 950-те акции по почистването на плажове, езера и реки, провели се в периода 24-26 март 2011 г. като част от емблематичния за организацията проект Ocean Initiatives (http://www.initiativesoceanes.org). По този начин хиляди доброволци изразиха своята загриженост за опазването на водните басейни и крайбрежните зони, посвещавайки един ден на каузата.

От представителството на Surfrider Foundation Europe в България изразиха своята благодарност към всички страхотни, усмихнати ентусиасти, които се включиха в инициативата и бяха единодушни, че това е едно изключително успешно начало на дейността на организацията на „роден пясък”.
Също така споделиха, че освен стотиците пластмасови бутилки, няколкото чифта чорапи, обувки и джапанки, сред пясъците са попаднали на интересни находки като бутилка от безалкохолно, пълна с домашна ракия, тесла, столче за пикник и най-романтичното – писмо в бутилка. Уви, отново пластмасова.

първата инициатива на Surfrider Foundation Europe в България

Организацията ще продължи да приема предложения, идеи и препоръки за бъдещи инициативи от доброволци и привърженици.

Повече информация за Surfrider Foundation Sofia можете да получите на официалната страница във Facebook: http://www.facebook.com/surfriderbg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.