Любимите обувки на големите приключенци

С обувките на LOWA

0
 

Сподели

Shares

За да напишете нова глава от приключенската си история, е нужно да сте подготвени. Не само на физическо и психологическо ниво, но и с качествена екипировка, с която да се чувствате спокойни и защитени във всеки един момент. Ако заложите на високопланински изживявания, навярно знаете, че обувките трябва да бъдат един от най-верните ви приятели и спътници. Затова изборът им трябва да е добре премислено решение. За да ви помогнем това да се случи, ще ви разкажем за няколко от моделите на LOWA. Те са любими на някои от най-изявените атлети в света, които са представители на марката.

Герлинде Калтенбрунер
Герлинде Калтенбрунер
Снимка: nationalgeographic.org

Герлинде Калтенбрунер е втората дама в света, която достига до всички 14 осемхилядника и първата, която успява да осъществи постижението без наличието на допълнителен кислород. Това се случва през 2011 г., когато австрийката стъпва на К2. Тя постига високопланинските си цели като част от отбора атлети на марката LOWA, в който е повече от 10 години.

С обувките на LOWA изпитвам удобство и се чувствам сигурна и защитена по време на всяка една експедиция.

Герлинде Калтенбрунер споделя, че любимият й модел на марката е Cevedale PRO GTX.

LOWA Cevedale

Обувките са подходящи както за алпийски изкачвания, така и за по-леки високопланински преходи. Някои от основните технологии, от които са изградени, ще помогнат и на вас да се чувствате комфортно и сигурно във всеки един момент от преживяването си. Gore-tex мембраната, например, няма да позволи да проникне вода в обувката, независимо от терена, по който се движите, но едновременно с това ще позволи на крака ви да диша. Vibram Dolent е технологията, която осигурява отлично сцепление на обувката, което се дължи на самопочистващия се грайфер за алпинизъм. С LOWA FlexFit ще усещате как глезенът ви се движи по-лесно, а LOWA X-връзката държи езика правилно и предотвратява появата на мазоли. C-4 Tongue е анатомично оформен език, който осигурява по-голяма гъвкавост и комфорт, а Hard Shank – твърда стелка, която осигурява стабилност при дълги преходи с лек товар.

Ханс Камерландер
Ханс Камерландер
Снимка: outdoor-magazin.com

Ханс Камерландер също е сред най-изявените имена в областта на алпинизма. Постиженията му включват изкачването на 12 от всички 14 осемхилядника. До 7 от тях е достигал в компанията на Райнхолд Меснер. Освен това алпинистът успява да осъществи първото двойно изкачване на два осемхилядника, без да се връща в базовия лагер. Това се случва през 1984 г., когато стъпва на Гашербрум I и II. През 1996 г. Ханс Камерландер отново постига нещо за първи път. Тогава той осъществява първото спускане със ски от Еверест. Алпинистът е част от отбора атлети на LOWA, с чиито обувки осъществява високопланинските си постижения.

Когато става въпрос за обувките на LOWA, най-много ценя високото качество и функционалните детайли.

Любимият модел на Ханс Камерландер е LAURIN PRO GTX.

LAURIN PRO GTX.

Те са подходящи най-вече за преходи в планината. Изградени са от технологии, които гарантират сигурност и удобство през цялото време. Gore-tex е мембраната, която няма да позволи на водата да прониква и освен това кракът ви ще диша. Vibram Mulaz Approach Pro е подметката, която има средно дълбоки грайфери, които осигуряват отлично сцепление при комбиниран терен. Hard Shank е твърдата стелка, която осигурява стабилност при дълги преходи с лек товар, а 4C-Tongue е анатомично оформен език, който осигурява по-голяма гъвкавост и комфорт.

Кригел Маурер
Кригел Маурер
Снимка: xcmag.com

Пренасяме се в света на парапланеризма, където швейцарецът Кристиан (или накратко Кригел) Маурер е един от най-добрите пилоти. За първи път полита заедно със своя баща, едва когато е на 7. На 16 преминава курс за пилот, след което решава, че иска да стане състезател. В актива си той записва множество победи от международни състезания, сред които е и Red Bull X-Alps. Днес парапланеристът е част от отбора атлети на LOWA. Неговият любим модел обувки е INNOX GTX LO.

INNOX GTX LO

Те са подходящи не само за туризъм, но и за всякакви дейности на открито. Подобно на гореизброените модели, INNOX GTX LO също имат Gore-tex мембрана, която гарантира сигурност за крака през цялото време. Той няма да се намокри, независимо от терена, а едновременно с това ще диша. Support Frame е конструкцията от обгръщаща мрежа, която предоставя отлична опора на ходилата при преходи в извънградски условия. Подметката със стабилизатор Monowrap осигурява оптмилано сцепление. Double Injection гарантира удобство и опора на ходилото, а Soft Stabilizer е мек елемент, който осигурява оптимална подкрепа. С полиуретановата пяна Dyna Pu ще усещате мекота и възвръщаемост на енергията. Подметката Rubber Sole е специално разработена от LOWA и има комплексен състав от различни типове гума. Протекторът и е с характерни грайфери, които са съобразени с движенията по открит скалист терен. Самата подметка е  лека и нехлъзгаща се и осигурява добро сцепление по различни повърхности. 

Посочените по-горе модели, както и много други, можете да намерите в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.