Лято по мярка

0
 

Сподели

Shares
Лято, море
Снимка: Favim.com

Събуждаш се леко озадачен. Стряскаш се, защото не си спомняш да си чул звука на алармата, а слънцето вече е започнало да се издига нагоре, лъчите му уверено напичат земната повърхност. Имаш странното чувство, че си закъснял. Но никой не те търси, телефонът ти не пищи с настоятелни имейли, нямаш нито едно пропуснато повикване. Някакво странно спокойствие е налегнало целия свят около теб, а ти се чудиш как точно си попаднал в него. Защото е първият ден от лятната ти отпуска.

Осъзнаваш добрата новина след няколко секунди празно вторачване в бялата стена. Бързо скачаш от леглото и с боси крака притичваш до кухнята, където приготвяш кафето в кафеварката. Чакал си този момент цяла година – да се събудиш без аларма, да се натовариш в колата с цялата тайфа, да пееш по пътя или да мълчиш, улисан в мисли колко е хубаво, че точно този човек е до теб сега. Да направиш план и после да не го спазиш (защото на кой му пука, че закъснява с 1 час, когато има цялото лято за себе си), да гониш единствено вятъра и онзи залез от скалите на тайния плаж, който се разкрива само пред избрани.

Лято, залез
Снимка: AAA.com

Вадиш сака и бързо прибираш вътре всички необходими принадлежности – неопрен, слънчеви очила, туристическите обувки, сандали, късите гащи, бански!, едни дълги панталони и леко пуловерче за всеки случай, 5 тениски. Отстрани те чака лонгборда, сърф дъската вече е натоварена на капака на колата, сещаш се. Маска за гмуркане и шнорхел, спален чувал. “Да взема ли палатката?”, “Какво пък толкова, лято е, ще се спи под звездите!”

ВИЖ ПОВЕЧЕ: 5 неща, които да не забравяш да направиш преди ваканцията

Лято
Снимка: The Adventure Travel Girl

Тази година си наредил всичко предварително. Няколко запазени локации – след Черноморието ще дойде ред на няколко планински прехода и после бам! – отново на море, но в Гърция. Ще платиш точно толкова, колкото си похарчил – за всеки залез с няколко минути вглъбяване, за всеки “още само 5 минути” на слънце – с “готина” разлика на очила, за всеки изгрев – с няколко часа сън, за всяка дълга нощ – с няколко изгрева. Но това е то лятото и затова го чакаш. За да преследваш моменти и да “харчиш” време.

Пътуване
Снимка: London New Girl

А за всички останали случаи, в които искаш да плащаш точно толкова, колкото си изразходил, има Интернет по мярка от Telenor. Нищо, че е лято, нужда от връзка с Мрежата имаш почти винаги, как иначе ще провериш откъде точно духа вятърът и да тръгнеш ли на двудневен преход? И точно, защото е лято, Интернет по мярка не те обвързва със срок на договора (кой иска да е обвързан през лятото?!). Срещу 1,99 на месец получаваш 250 MB, а след като ги изразходиш, плащаш спрямо потреблението си. Идеално за лятото.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.