Къде да поплаваме това лято?

Вижте актуален списък с клубовете, където можете да започнете курсове по ветроходство

0
 

Сподели

Shares

Лятото тепърва навлиза в разгара си, а ние нетърпеливо се замисляме, че вече е време да отметнем голяма част от целите си, които сме си поставили за топлите дни. На челните места в списъка ни стои ветроходството. Вълнуващ спорт, който се радва на традиции и световно значими постижения у нас. Това подсказва, че в България има подходящи места, където да навлезем в същността му. Ако искате това да се случи и на вас, вижте следващия актуален списък с клубове, които ще ви покажат защо веднъж започнете ли, ветроходството се превръща в нелечима болест (в най-добрия смисъл, разбира се).

Sailwithme.bg

Sail with me
Снимка: Sail with me

Къде: Язовир Искър
Какво: Един от най-добрите начини да потърсите отмора от дългия работен ден или просто да прекарате уикенда далеч от града, е като се отправите към язовир Искър (толкова близо до София). Там клуб Sail with me ще се погрижи да си създадете незабравими спомени от разходка с яхта във водите на язовира. Активният период е от началото на април до края на октомври. Освен това преживяване, клуб Sail with me предлага и начално обучение по ветроходство за деца, юноши и девойки, студенти.
За контакт: +359 898 558 363 или на официалния сайт на клуба

Exploring Sailing

Exploring Sailing
Снимка: Exploring Sailing

Къде: Гърция и по света
Какво: Независимо дали сте начинаещи или напреднали във ветроходството, можете да се включите в курсовете на Exploring Sailing. Те включват обучение по ветроходство с килови яхти и управление на спортен катамаран (с което да усетите същността на „екшън ветроходството“. Освен това имате възможност да си организирате плаване на място по ваш избор, през цялата година. 
За контакт: +359 888 519 476 или на официалния сайт на клуба

Вятър и вода

Вятър и вода
Снимка: клуб Вятър и вода

Къде: База “Язовир Искър”; база “Синеморец” – плаж Велека
Какво: Курсове: въведение във ветроходството; усъвършенстване и опресняване на ветроходни умения, управление на ветроходна яхта
За контакт: vetrohodstvo.com; +359 897 034 347 – за услуги в България и +359 897 032 327 – за услуги, които клубът предлага извън България

Yacht Club “Port Burgas”

Yacht Club “Port Burgas”
Снимка: Yacht Club “Port Burgas”

Къде: Бургас
Какво: Начално обучение по ветроходство за деца между 7 и 10 години; ветроходно училище за деца между 7 и 13 години
За контакт: +359 888 950 344 или на официалния сайт на клуба

BulSailing

Bul Sailing
Снимка: Bul Sailing

Къде: язовир Искър
Какво: Обучение на начинаещи и напреднали ветроходци. Обучения и плавания по цялото Средиземноморие, както и на много други дестинации по целия свят.
За контакт: +359 887 805927 или на официалния сайт на клуба

Go Get Sailing

Go Get Sailing
Снимка: Go Get Sailing

Къде: Варна
Какво: Курсове: основи на ветроходството, круизно плаване, състезателно плаване, плаване на дълги разстояния, капитански курс
За контакт: +359 895 721 917 или на официалния сайт на клуба

SP Kayak & Sailing

SP Kayak & Sailing
Снимка: SP Kayak & Sailing

Къде: Гърция
Какво: Курсове за начинаещи и напреднали ветроходци
За контакт: +359 888 088 078 или на официалния сайт на клуба

А знаете ли кои са най-добрите ветроходни лодки? Ако ви е интересно да разберете, можете да намерите повече информация тук. А със спецификите на плажните катамарани се запознайте тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.