360° уикенд прогноза: 30 юни – 1 юли

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 30-01

В събота сутринта ще бъде облачно и със слаби превалявания от дъжд в Западна България. Вятърът при земята ще бъде от запад-северозапад със скорост 3-5 м/с, по-силен в Северна България – до 5-7 м/с. Около и след обяд валежите ще обхванат и Централна, и Източна България, като най-значителни ще се в Дунавската равнина. В планините ще бъде облачно и мъгливо със силен северозападен вятър около 8-12 м/с от северозапад.

В Петрич сутринта ще бъде без валежи и вятърът на 2000 м ще бъде със сила 7-9 м/с от северозапад. Валежите ще започнат около 11 ч., но ще са слаби и вятърът временно ще е по слаб – до 5-7 м/с. Значителни валежи ще има след 15 ч., но и те привечер ще спират.

В района на с. Добростан вятърът ще е слаб от северозапад – 1-3 м/с, и ще има слаби валежи и ниски облаци след 10 ч. Около обяд валежите ще са по-значителни и вятърът ще се усили до 4-5 м/с.

По Черноморието ще бъде с разкъсана ниска и средна облачност със слабо вълнение – 0.5 м/3-4 сек.

В неделя ще остане облачно, но без валежи, освен за кратко в Северна България в сутрешните часове. Вятърът остава от запад-северозапад: 4-5 м/с при земята и облачността ще се разкъсва от запад. В планините ще бъде подходящо за спорт, но ще духа силен северозападен вятър над 1500 м, достигащ 6-8 м/с. По-слаб ще е вятърът в Югозападна България, където ще бъде и слънчево с незначителна облачност.

В района на Петрич ще има разкъсана облачност и северозападен вятър на 2000 м, около 6-7 м/с.

В с.Добростан също ще е слънчево, с незначителна облачност и без валежи, но със северозападен вятър, достигащ скорост 3-5 м/с и на 1500 м. След 14 ч. вятърът временно ще отслабва и ще се преориентира от североизток.

По Черноморието ще е облачно, почти без валежи и слаб североизточен-източен вятър. Вълнението ще е слабо – 0.3 м. Температурите на водата ще са около 24 градуса, а на въздуха около 22-24 градуса.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.