Време е да се научиш да караш кънки

0
 

Сподели

Shares
Кънки
Снимка: iStock

Вече ви разказахме за Vertigo, мястото на кънките и където кънките са на мястото си. Сега идва ред, пък от Вертиго да ни предложат два модела кънки, ако сме решили сегашното лято да бъде това, в което да се “гмурнем” в дебрите на този динамичен спорт. Моделите са избрани специално за начинаещи, така че да направим уверено първите си стъпки на колелца. Според нас пък, няма случай, в който ще съжалявате, че сте опитали блейдове.

VertiGO

Както обясняват от Vertigo, тенденциите при кънките в последните години са те да бъдат с тройка колелца, вместо с четворка. Идеята е, че при този вариант кънката става по-лека и съответно по-бърза, а и по-маневрена.

Моделът Phuzion на Powerslide е детски, но тъй като е регулируем, с по четири номера на размер (29-32, 33-36 и 37-40), би могъл да се използва и от по-големи начинаещи. Този модел е отдавнашен проект на марката и от Vertigo отбелязват, че с всяка година става все по-добър. Едно от най-големите му предимства, що се отнася до носене от начинаещи, е твърдият шел.

Кънки POWERSLIDE PHU
Кънки Powerslide Phuzion Universe 2017

“Твърдият шел (обувка) не позволява на крака да се криви в глезена. Това е много важно за човек (възрастен или дете), който няма опит и тепърва започва да кара. Трърдостта на шела, от друга страна прави кънката доста издръжлива във времето.” – обясняват от магазина и подчертават, че в училището си за кънки работят предимно с модела Phuzion за деца точно защото е много качествен.

Моделът Imperial на Powerslide също е с твърд шел и е добил заслужена слава на една от най-добрите градски кънки на пазара. Това е кънката, подходяща за придвижване, където и да ни отведат градските улици. Това, което я прави много маневрена, е късата шина. Освен това обаче, шината е много здрава и издържа на голямо натоварване. Същевременно, кънката е и бърза, заради големите колела (110 мм) и лагерите деветки. Чорапът (Liner) e топлинно обработваем и в два размера.

Кънки Powerslide Imperial
Кънки Powerslide Imperial

И двата модела кънки – Phuzion и Imperial, имат много добри опции за пристягане: връзки за цялостно стягане по крака, горен щраймер, за да държи глезена и долен щраймер, който държи петата на мястото й.

Vertigo
Снимка: Vertigo Skates

Разбира се, можем да открием и двата модела в магазина на Vertigo на “Крум Попов” 26 и онлайн.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.