Павел Лефтеров с победа и второ място през изминалия уикенд

Добрите класирания на българския пилот идват от два шампионата

0
 

Сподели

Shares

Победа и второ място добави към актива си пилотът Павел Лефтеров през изминалия уикенд на италианската писта Мизано Адриатико. Постиженията се случиха в третите кръгове от сериите GT4 и най-бързия едномарков шампионат Lamborghini Super Trofeo.

Българинът постигна най-добро време с Lamborghini на свободните тренировки, което беше една от заявките за последващо добро класиране.

Павел Лефтеров
Photo: Gabi Tomescu/www.gtphotographer.co.uk

Програмата в съботния ден започна с първото състезание в сериите GT4. Тогава Лефтеров, заедно със съотборника си Мигел Кристовао, се наредиха на 4-a позиция в клас PRO – AM на борда на BMW GT4 с немския отбор RN VISION STS.

Втората надпревара от съботната програма беше Lamborghini Super Trofeo. Българинът застана на стартовата линия, заедно със съотборника си от миналата година – Джон-Луис Джаспър с отбора на Leipert Motorsport. Пилотите завършиха на 10-о място в квалификациите, но след това Лефтеров стартира силно и достигна до 2-ра позиция. В края на първата обиколка отстъпи с едно място, което успя да задържи до задължителната смяна. Съотборникът му също поддържаше темпото почти до самия край на надпреварата, но в последната обиколка изгуби две позиции. Въпреки това класирането отреди второ място за двамата в клас PRO – AM.

Павел Лефтеров

Неделният ден започна с второто състезание в сериите GT4. Тогава съотборникът на Лефтеров – Мигел Кристовао стартира от 17-а позиция. Българинът пое на почивката и бързо успя да се доближи до лидера, като стопи 26 секунди. Последната обиколка беше решаваща. Там Лефтеров изпревари пилота пред себе си, с което се превърна в победител в клас PRO – AM.

Павел Лефтеров
Photo: Gabi Tomescu/www.gtphotographer.co.uk

Второто състезание на Lamborghini Super Trofeo също се проведе в неделя. Българинът зададе добро темпо и държеше временната 3-та позиция в клас PRO – AM. В последната обиколка обаче задната гума на автомобила гръмна, което извади Лефтеров и съотборника му от класирането на подиума.

7-и и 8-и юли са датите на следващото състезание, в което Лефтеров ще вземе участие. То ще се проведе в Портимао, Португалия и ще бъде в любимия на българина 24-часов формат за издръжливост.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.