Фабрика за дъга

0
 

Сподели

Shares

Фабрики наричат местата, на които произвеждат в големи количества разни неща. Но понякога се случва така, че една фабрика може да произвежда не просто неща, а изделия и те да не са просто направени, а създадени. Възможно е, не защото фабриката е голяма, а защото е сплотена, защото е уютна и защото позволява на всеки да се докосне до “производството”. Защото е цветна и приветлива… Като Дъга.

Фабрика Дъга 2
Снимка: Фабрика Дъга 2

За щастие, в София вече има две такива Фабрики. Едната – добре познатата Фабрика Дъга на “Веслец” 10 и втората – по-новата и готова за лятото на “Шейново” 13. Какво произвеждат? Вкусни нещица за хапване и пийване, които да усмихнат всеки забързан ден в града. Без значение дали ще минете оттам напът за офиса, дали ще се отбиете за обяд или за нещо сладичко след края на работния ден. Със сигурност ще ви зарадват и с леки, но хранителни вкусотии, ако наминете преди поредното пътуване или за да заредите преди старта на новия активен ден.

Не случайно от всички места за хапване и пийване в столицата, Фабрика Дъга 2 ни е любимо. И за да не се разпростираме твърде дълго в думи, даваме ви 5 причини да посетите Фабрика Дъга 2.

А как Фабриката ни стана любима? Когато се отбихме преди една тренировка по катерене.
Фабрика Дъга 2
Снимка: Фабрика Дъга 2

Нашите любими пет неща за тази Дъга:

Лятната градина

Кой би се затворил между няколко стени, когато може да прекара време навън? Тази причина сама по себе си е достатъчна, за да потърсим местенце извън офисите и апартаментите, на което да се насладим на топлите дни. Плюс това градината на Фабриката е идеала и за срещи, с пожелание повечето от тях да бъдат романтични и приятелски, но и с намигване, че чудесно там се получават и работните.

Фабрика Дъга 2
Снимка: Фабрика Дъга 2
КАФЕТО!

Всеки ценител на кафето знае, че за да е хубаво то не е достатъчен само сорта, от който произлиза или машината, на която е направено. Важно е и кой го прави. Във Фабрика Дъга 2 не просто използват био кафе от Гватемала, ферма Сан Мигел, расло на 1800 м надморска височина при перфектни условия, но и знаят как да го приготвят – плътно и ароматно, невъзможно да остане изпито само едно.

Вкусотиите

Как ви звучи “вегетариански сандвич или сандвич със свинско печено в портокалов сок с чедър и майонеза от уасаби и лайм”? Или “щрудел с боровинки, праскови и тиква, сос – ванилов и кацнало листо от мента на върха”? На нас ни звучи като щастие, разлято по небцето.

Фабрика Дъга 2
Снимка: Фабрика Дъга 2
Локацията

Фабрика Дъга 2 се намира на прекрасната улица “Шейново” в центъра на София. Толкова близо до Докторската градинка, на една ръка разстояние от Софийския университет, няколко хвърлея до парка “Заимов”. В този район витае красотата на града, която ни напомня, че колкото и да обичаме дивото, понякога е хубаво да сме си вкъщи, където красивото създаваме самите ние, без да разчитаме на природата.

Отношението

Накрая, но не на последно място, във Фабрика Дъга (1 и 2) всеки винаги е добре дошъл. Там те посрещат като гост у дома, винаги са услужливи да предложат вкусотии и да обяснят какъв точно е ония продукт, на който му чуваш името за първи път. Ако имаш късмет, можеш да попаднеш и на коте в градината, то с удоволствие ще замърка преди дрямка точно до теб.

Фабрика Дъга 2
Снимка: Фабрика Дъга 2

За да сте винаги наясно какви са цветовете във Фабриката, последвайте ги във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.