Люлка накрая на света

0
 

Сподели

Shares

Приключенията дебнат отвсякъде. Дори и от края на света. В това се убеждават посетителите на района на град Баньос в Еквадор. Ако се отправят на разходка сред дивата природа в околността, те ще се натъкнат на люлка, кацнала на едно дърво. Тя се намира на 2590 м и е най-високата в Южна Америка.

Люлка накрая на света
Снимка: movingshoe.com

Съоръжението предоставя възможност на всички, които искат да покачат нивата на адреналина си, да се люлеят високо над каньон, а едновременно с това пред тях да се открива гледка към 5028-метровия активен вулкан Тунгурауа.

Снимка: naturegalapagos.com

На дървото, на което е изградена люлката, има и дървена къща, която е сеизмологична станция. Нейната цел е да изследва именно вулкана Тунгурауа.

Тунгурауа
Снимка: atlasobscura.com

Счита се, че идеята за люлката идва от един от сеизмолозите. В началото е нямало хора, които да се грижат за безопасността на посетителите, които искат да се впуснат в приключението. След като обаче съоръжението попада в списъка на все повече ентусиасти, в региона има водачи, които им показват как да се закопчаят за люлката, освен това ги залюляват и запечатват в снимки преживяването им.   

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.