Слънцезащита за нас, грижа за коралите

0
 

Сподели

Shares

Seventyone percent

Лято, слънце, солена морска вода, тен. Лято, слънце, солена морска вода… изгаряне?! Не, второто изречение определно не звучи добре. Ако има едно нещо, заради което всички очакваме лятото с нетърпение, то е слънцето. Но ако има едно нещо, заради което лятото може да се превърне в мъчение, то отново е… слънцето или по-точно – слънчевото изгаряне.

Всички уж знаем какво трябва да правим, за да се предпазим от кожата с цвят на рачешка черупка, получена вместо кожата с цвят на какаово зърно, например. Да не се излагаме прекомерно на слънце (особено в обедните часове), да носим шапки, защо не и дрехи с UV защита, да се предпазваме чрез слънцезащитен крем. Но понякога, възможността да караш сърф под парещото слънце, да бомбиш с лонгборд по крайбрежна алея, да се потиш в планината, е просто неустоима. Какво пък, после ще се потопиш като краставичка, обелена за таратор, в кисело мляко?! Стига глупости…

Сърф
Снимка: surfingtoday.com

Най-надеждният начин за предпазване от мъчителното изгаряне, си остават слънцезащитните кремове (освен, разбира се, ако не си от хората, които предпочитат да прекарат лятото, затворени между четири стени, със спуснати щори и показващи нос навън само след залез; не си от тях, нали?). Проблемът с тях е “непоносимостта” им към вода, влага и замърсявания, а в тези числа и пот.

Марк Леви и Рафаел Вание са двама сърфисти, които решават да създадат нещо от сърфисти за сърфисти. То обаче не е сърф дъска, не е неопрен и не е супер модерен умен часовник, който отчита колко още трябва да останеш във водата, за да подобриш предишното си постижение. То е слънцезащитен крем.

Марката, която създават, носи наименованието Seventyone percent (Седемдесет и един процента) и носи идеята за 70-те процента вода в телата ни и 70-те процента вода от площта на Земята. За какво е 1%? За нашата планета.

Seventyone percent

Първата отличителна черта на слънцезащитните кремове е уникалната комбинация от изключителна слънцезащита, устойчивост на вода, в това число пот и сняг. Произвеждани във Франция, в разработка с водещи френски козметични марки, Seventyone percent са изпробвани за първи път именно от местните сърфисти. В момента пък марката може да се похвали с разпространение в над 10 страни и 700 сърф магазина.

Освен това обаче Seventyone Percent се произвеждат с грижа за околната среда и по-специално, и най-специално, за коралите. Че кой сърфист не обича океана и неговите най-нежни и толкова красиви създания – коралите?

Seventyone percent

Знаете ли, че…

За да осигурят защита от зловредните слънчеви лъчи, повечето козметични марки залагат в кремовете си химически филтри като оксибензон, октил салицилат, хомосалат и други. Това, което помага на човека обаче, съвсем не помага на природата понякога и в случая точно тези химикали са отговорни за някои от най-ужасяващите последствия от човешка дейност върху околната среда, като например унищожението на кораловите рифове. Оксибензонът например “допринася” за обезцветяването на коралите като буквално изсмуква хранителните им вещества. Въпреки, че е най-вредният химикал за морската флора и фауна, оксибензон се открива в повече от 3500 продукта за слънцезащита само в Щатите.

Коралов риф
Снимка: Flickr

Решението, което може да ни помогне да запазим океаните? Да използваме кремове без химикали, каквито са Seventyone Percent, и да ги нанасяме върху кожата си поне 15 мин преди влизане във водата.

Продуктите на Seventyone Percent са произведени изцяло с естесвени съставки и използват минерали, за да осигурят слънцезащита. Козметичната линия включва пълна гама от протекция срещу слънчевите лъчи, продукти за грижа със специално внимание към хидратирането, както и кремове за възстановяване от типични за спортовете охлузвания и леки травми.

Създателите на марката се гордеят с факта, че козметиката им е местна и произведена с реверанс към природата с изцяло органични продукти, тествани от професионални сърфисти, подходящи за цялото семейство. С любов и грижа към планетата, с уважение към природата, с желание за постигане на хармония с околната среда.

У нас продуктите на Seventyone Percent можем да открием в магазините: ​​18Gshop, ​​​​3XS, ​Adventure shop​​, ​​Boardshop, ​​NoWorkTeam, Pirin2000, Sportbox, ​​Stormshop.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.