Изберете най-добрата велокаска

0
 

Сподели

Shares

Ако в главата ви се въртят мисли за наситени с емоции велоприключения, не се колебайте да ги осъществите. Не се колебайте обаче и да премислите всеки един детайл от екипировката, която ви е нужна за подобно начинание. Това ще ви предразположи да се чувствате сигурни във всеки един момент и да се насладите пълноценно на това, което ви се случва. Затова днес ще обърнем внимание на каската. Тя е един от най-важните аспекти във велооборудването. А за да направите най-добрия избор, полезните съвети отново идват от магазини SCOTT.

Каска SCOTT Fuga PLUS Rev 2018

SCOTT Fuga PLUS Rev 2018

SCOTT Fuga PLUS е универсален модел, който е  подходящ както за крос-кънтри, така и за шосейно колоездене. Едно от основните й предимства е, че притежава MIPS  система (Multi-directional Impact Protection System). Тя прави каската още по-сигурна, тъй като намалява риска от мозъчна травма при евентуален удар. Същината на ефективността на системата се крие в допълнителния пласт с ниско съпротивление при триене, който се намира между външната част и вътрешната черупка на каската. Така при удар се получава приплъзване на слоя, спрямо външната твърда обвивка. По този начин каската абсорбира по-добре енергията на удара, когато той е под ъгъл.

SCOTT Fuga PLUS Rev 2018

SCOTT Fugа е добре проветрена и има 3D HALO система за фина настройка на размера и височината. Освен това моделът е създаден по In-mould система. Вътрешната черупка е излята във външната, което прави каската по-здрава, издръжлива и не на последно място – лека. Подплънките й са X-Static – антибактериално третирани. Важен елемент са и светлоотразителните детайли, с които останалите хора ще ви виждат в тъмното. Козирката на каската се маха, а теглото й е 290 грама.

Каска SCOTT Arx MTB Plus

SCOTT Arx MTB Plus 2017

Каска разработена специално за планинските колоездачи, която съчетава технологии за максимална защита и комфорт на достъпна цена. Подобно на модела по-горе, SCOTT Arx MTB Plus също има MIPS система, която намалява риска от мозъчни травми при евентуален удар и In-mould система, която прави каската по-здрава, издръжлива и лека. Можете да я пристегнете много лесно благодарение на новата MARS система, която е разположена от задната страна. Моделът има антиалергични уплътняващи ленти, които се перат лесно на ръка. Други важни аспекти са множеството отвори за вентилация, както и светлоотразителните елементи, с които ще ви забелязват в тъмната част от денонощието.

SCOTT Arx MTB Plus 2017

Моделите по-горе и още други можете да намерите в магазините на SCOTT  в София – бул. България 81-Бул. Козяк №14 и ул. Л. Каравелов 1, или онлайн на scott.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.