Велосипед с възможности

0
 

Сподели

Shares

Лесно е да започнеш да практикуваш колоездене и спортът да ти хареса. Трудно е след това да спреш и да не се увлечеш. Знаем, че с напредъка идват и амбициите за по-добро колело, което да разкрие пълния ви потенциал. Съгласяваме се обаче, че не винаги е възможно просто да си кажеш “искам” и желанието ти вече да е реализирано. Затова от Bike Center отправят предложение към амбициозните колоездачи. В неговата същност лежи велосипед със състезателни характеристики, но на достъпна цена. Накратко – това е Specialized Chisel (Comp или Expert).

Specialized Chisel
Процес по създаване

За да се създаде качествено колело, всеки етап трябва да е детайлно премислен. Това правят хората от Specialized, които стоят зад този процес. Те залагат на състезателно ориентирана концепция, която от своя страна дава на колелото нужната скорост и повратливост. А именно това се търси в ХС сегмента. Доказателство за това е използваната като основа платформа на карбоновия Specialized Epic, която е многократен победител в световните XC серии.

Няма как да пропуснем да отбележим и, че това е първата марка, която създава въздушен тунел за оптимизиране на формите и намаляване на въздушното съпротивление. А процесът протича в партньорство с McLaren.

Ето и още няколко отличителни характеристики на Chisel, които ще ви засвидетелстват конкуретоспосбните качества на велосипеда.

Геометрия и рамка 

Геометрията на модела е разработена по специална технология за свързване на тръбите – D’aluisio Smartweld. Това го прави леко алуминиево колело, което обаче се конкурира достойно с по-скъпите карбонови модели. Благодарение на технологичната иновация на създателите на велосипеда, рамката тежи само 1350 грама.

Chisel се характеризира с вътрешно окабеляване, което запазва външния вид изчистен и предпазва от кал и срязвания. Освен това здравината и ефективността са по-големи, благодарение на използваната ос 12Х148 мм. Средното движение е тип BSA, който е сходен с така наречения “италиански тип”. Той гарантира здравина и по-малко износване.

Окачване

И Comp, и Expert са с вилки Rockshox и ос 15 мм. Ходът е 100 мм. Изключение прави най-малкият размер, където е 90 мм, за да се запази оптималната геометрия на колелото. Версията Comp идва с технология Rebound и заключване с възможност за монтиране на заключвател на кормилото. RockShox Reba RL 29 Solo Air се грижи за оптималното движение на версията Expert. 32-милиметрови стеншъни здравина и предвидимост при неравностите.

Specialized Chisel
Окомплектовка

Гамата на модела предлага три типа задвижване. При Comp е 2Х10 на Shimano, в комбинация от ХТ и Deore части. Това дава широк избор от предавки и ви гарантира, че ще се справяте лесно с всеки наклон. Хидравличните дискови спирачки също са Shimano MT500 със 180 и 160 мм ротори, които дават предостатъчна спирачна сила за това леко колело.

При Expert концепцията е SRAM GX 1X11 с касета 10-42 зъба. Тя улеснява смяната на предавките, като се разчита само на една команда, а това спестява доста тегло. Дисковите спирачки са SRAM Level TL. Те предлагат фина настройка, а роторите с размери 180 и 160 мм, осигуряват стабилно спиране на сухо и мокро. Другата опция е скоростна система на Shimano 2×11 с компоненти XT и SLX и спирачки MT500.

Гуми

29-инчовите гуми са сред най-предпочитаните в състезанията от XC сериите. Това се случва благодарение на по-доброто запазване на инерцията и по-добрите възможности при преминаване на големи неравности. 2.3-инчовата широчина на предните Specialized Fast Track дава достатъчно стабилност в завоите, а задните 2.1-инчови – нужното сцепление.

Specialized Chisel

Specialized Chisel се предлага в мъжки и дамски вариант. На сайта на Bike Center можете да намерите различните налични цветове. А за да пробвате велосипеда, посетете някой от магазините в страната. Точното им местоположение можете да намерите тук. Същото така имате възможност да тествате Specialized Chisel напълно безплатно на събитието на Bike Center в Боровец. Повече информация вижте тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.