Как се прави една корица

0
 

Сподели

Shares

Историята на нашия робот, главен герой на първата ни корица

Всеки от вас, който е държал в ръцете си първия брой на 360°, е видял робота на корицата. Да, той е истински и сглобен от екипа на списанието. Плод на една идея, превърнала се в реалност и осъществена на корицата, това наистина беше един добър старт за изданието. Автор на идеята е Милена Табакова, на която дължим и следващите яки корици на 360°, а фотографията е дело на Константин Величков. Факт е, че за Милена този вид изкуство е чиста страст, и в този конкретен случай особено се беше развихрила. Цялото подреждане, напасване, структуриране на робота се случи в един слънчев ден на полянка в парка и определено предизвика интерес в преминаващите хора, неподозиращи какво точно се твори пред очите им.

Разбираемо, предвид огромната купчина всевъзможни екстремни джаджи, струпани на земята, която постепенно започна да се оформя като цялостна структура. Стараехме се да вплетем органично наличните елементи – доста разнообразни като съдържание, от въже и карабинери до финка и компас. Всички те са реални, имат си собственик и история, включваща многобройни екстремни или не чак толкова преживявания, но по-важното е, че одушевиха нашия приятел, робота.

До последно композицията се променяше и пресътворяваше, докато накрая не постигнахме търсения ефект, който и споделихме с вас. Посланието, което искахме да ви предадем, е простичко, като всички истински неща – а именно идеята, движеща нас и всички екстремни спортове, с които се захващаме – повече адреналин в кръвта, за един красив и цветен живот.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.