360° уикенд прогноза: 23-24 юни

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 23-24 юни

В събота времето ще бъде хладно, облачно и ветровито. Вятърът при земята ще е от северозапад със скорост 4-5 м/с с максимални температури около 18-20 градуса, а по Черноморието до 22-24. Температурата на водата ще е около 24 градуса, вълнението умерено – 0,4-0,5 м/североизток/4 сек, но ще духа силен северозападен вятър – до 7-9 м/с и ще има слаби превалявания.

Основните валежи ще са преди обяд в Южна и Югоизточна България, като след 13 ч. от запад ще спират и планините в Западна България ще са подходящи за спорт. Остава само силният северозападен вятър, който на 1500 м ще бъде около 7-8 м/с, като късния следобед ще отслабва и облачността ще се разкъсва до незначителна.

В неделя в западната и централна част на страната ще е с около 2 градуса по-топло, а по черноморието с 2 градуса по-студено. Ще бъде без валежи и с разкъсана до незначителна облачност. Вятърът в Западна България ще отслабва до 2-3 м/с от северозапад, като следобед ще се преориентира от североизток, а в Централна България, на юг от Стара планина – от югоизток със сила 1-3 м/с.

В Рила и Пирин и Западна и Централна Стара планина са възможни слаби валежи, но като цяло ще е добър ден за планина. Само по най-високите части – над 2500 м нмв ще бъде много ветровито от югозапад – 9-11 м/с.

По Черноморието ще има значително вълнение: 0,8-1,0 м/североизток/5 сек, а температурата на водата ще се понижи с 1 градус. Вятърът ще е около 6-8 м/с от север-североизток. Ще има разкъсана ниска слоеста облачност и ще е без валежи.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.