Лятото е време за силни усещания и незабравими емоции

С рафтинг приключение по река Тара

1
 

Сподели

Shares

Летните дни вече са факт, а желанието да търсим и да си създаваме силни усещания и незабравими емоции, се покачва заедно с температурите навън. Затова не спираме да бъдем изследователи и да търсим възможностите, които ще ни помогнат да се случи това. Знаем, че и при вас е така. Затова се спираме на еднa от тези възможности – рафтинг по Тара, която няма как да не ви впечатли с вълнуващата си програма.  

Рафтинг Тара

Както вече ви разказахме 100-километровата река се характеризира с кристално чисти води и освен това е издълбала един от най-големите каньони в света. Приключенията по нея трудно биха ви оставили безразлични. А за да се впуснете пълноценно в преживяването, се грижат инструкторите от рафтинг център “Дрина-Тара”.

Рафтинг Тара

За целта те предлагат на посетителите си богата програма, която включва различни дейности. Сред тях са не само рафтинг приключението, но и възможността да се впуснете в джип сафари. Не пропускаме и вечерните дейности, които потапят приключенците в лагерна атмосфера, която се характеризира с огън, вкусна храна и хубава музика.

Рафтинг Тара
Рафтинг

Едно от най-вълнуващите преживявания е заложено в програмата на втория ден. Тогава вече ще имате ясна представа колко специален е регионът, след като сте прекарали една вечер (голяма част от нея под звездите), опитали сте местните специалитети и сте усетили романтичната атмосфера на това да нощуваш в бунгало сред природата.  

Рафтингът ще ви отведе до най-красивите места по реката и каньона. Ще имате възможност да видите водопади, извори и разбира се, да поплувате. И това в продължение на 25 км, които едва ли ще искате да свършат.

Рафтинг Тара
Джип сафари

Третият ден от програмата също изобилства от приключенски емоции. Сафари обиколката ще ви отведе до водопад, чиято височина достига 81 м. Тя продължава през планината Прижевор, откъдето пред вас ще се открият красиви гледки и към най-високия връх на Босна и Херцеговина – Маглич. Планината Катун също няма да остане извън полизрението на разходката.

Рафтинг Тара

Сигурни сме, че вече ви се въртят мисли в главата как да си прокраднете малко време, за да се впуснете в приключението по река Тара. Не се притеснявайте, имате възможност да го направите всеки ден до 1-ви октомври. Още по-хубавото, че не се изисква предварителен опит в някоя от активностите. Също така няма минимален брой участници, за да се осъществят. А ако домашният ви любимец е също толкова приключенски настроен колкото вас, можете да го вземете със себе си. Ценовият пакет може да бъде променян според желанието ви. Какво влиза в него и още подробности около програмата, менюто и начина за записване, можете да намерите в сайта на рафтинг център „Дрина-Тара“.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Каньонът на Тара е дълбок 1340 м. в най-дълбоката си точка. Според черногорците е най-дълбок в Европа, но и долината на Бели Искър под Мусала, и каньона Викос в Тимфи, Гърция, са по-дълбоки.
    Че бил втори по дълбочина в света – само в Перу има два каньона почти колкото Колка (3400 м.). Гранд каньон на Колорадо (1800 м.) – за църногореца е нищо. :) Дайте да не пишем балкански дивотии от югославски туристически брошури.
    Тара е голяма красавица иначе.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.