Edge 1030 от Garmin: колоездене в правилната посока

0
 

Сподели

Shares

Edge 1030 от Garmin е колоездачен GPS компютър, включващ последните навигационни инструменти, който позволява проследяване и измерване на различи аспекти от представянето ни по време на колоездене. Станимир Беломъжев – българският ориентировач, който освен в ски ориентиране и ориентиране се състезава и в дисциплината колоездачно ориентиране, използва Edge 1030 както в тренировките си, така и в ежедневието и в следващите редове ви представяме устройството именно чрез неговите впечатления.

Garmin Edge 1030, Станимир Беломъжев

За кого би бил най-полезен колоездачният компютър Edge 1030?
Колоездачният GPS на Garmin Edge 1030 определено е най-полезен за хора, които обичат да карат колело и винаги да знаят правилната посока. Препоръчвам го както за любители, така и за професионалисти. Това е най-добрият треньор, с който можете да се сдобиете. От интервални тренировки до избор на различни маршрути, от функциите да ви показва завой по завой, до това да сте постоянно свързани с вашия телефон и да имате достъп до всички известия. Чрез Strava Live Segments може да тествате вашите граници. Получавате сигнали за стартиране и завършване на сегменти и можете да се състезавате виртуално с приятелите в Strava със секунда по секунда сравнение.

Garmin Edge 1030, Станимир БеломъжевGarmin Edge 1030, Станимир Беломъжев

Би ли бил полезен в града?
Разбира се! Това все пак е GPS и благодарение на големия дисплей и лесното управление на менюто, всичко, което ви интересува (популярни места, адреси, координати), може да бъде намерено и да стигнете за нула време, по най-прекия или най-бързия маршрут.

Кои са твоите любими функции?
Моите любими фукнции са страшно много! Trendline ми показва популярните маршрути, Rider to Rider ми позволява да подържам постоянна връзка с други колоездачи, когато караме заедно и да виждам в реално време всеки един как се движи. С Round-trip routing може да се генерира маршрут. Просто трябва да му се зададе дължина и начална посока и навигацията генерира 3 маршрута. Виртуалният партньор е също много мотивираща фунция, когато карам сам. Но една от най-хубавите е, че може да бъде сдвоен с електнонни скорости и да следя живота на батерията, на коя предавка се движа, да сменям Data Screens дирекно от кормилото на колелото, без да се налага да го пускам. Когато го персонализирам, може да дава известия кога да приемам напитка или кога да се храня. Всичко е толкова опростено и толкова лесно, че ми остава единствено да се насладя на карането и да се забавлявам.

Garmin Edge 1030, Станимир Беломъжев

Какви параметри отчита по време на движение?
Освен стандартните време, пулс, дистанция, скорост, картата с навигация, много харесвам профил на наклона, градуси на наклона, каданс, сборно изкачване, сборно спускане, оставащо разстояние до крайната точка, разтояние между мен и виртуалния ми партньор, обиколки и фиксирани дистанции, за които може да получавам отделна информация за всички тези параметри. Това са неща, които са изключително важни за мен в тренировъчния процес и които ми помагат за по-лесно и по-прецизно анализиране на тренировките ми.

Удобен ли е за употреба, лесно ли се борави с менюта?
Благодарение на големия си дисплей, който е видим дори и на пряка слънчева светлина, работата с устройството и менюто е изключително лесна. Всичко е подредено в различни профили, в които всеки може да си добавя различни screen-ове и да си профилира какви параметри, уиджети и фунции да показва.

С две думи Garmin Fenix 5X и Garmin Edge 1030 са моите най-добри електронни партньори в тренировките!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.