Защото колоезденето е магия

Изживейте я пълноценно, като изберете най-подходящата екипировка от Sport Depot

0
 

Сподели

Shares

Едва ли има по-добър начин да съчетаем полезното с приятното от това да се впускаме в приключения. В разгара на велосезона, няма как да не напомним, че карането на колело е сред активностите, които освен че подобряват физическото ни състояние, се грижат за това да бъдем и щастливи. По тази причина продължаваме да акцентираме върху най-добрата екипировка за колоездене, с която не се съмнявайте, ще преживеете безброй незабравими мигове. 

Започваме, разбира се, с най-важната част от оборудването, с което да осъществите приключенските си мечти – а именно велосипеда. Изборът му не е лесно начинание и зависи от различни аспекти. Важно е дали ще карате само в градски условия, ще развивате уменията си по планинските пътеки или имате желание да практикувате и двете. В случай, че е така, не се притеснявайте, не е необходимо да си купувате различно колело за всяка дисциплина. Omega Spark 27.5 е велосипед, който е подходящ както за градски условия, така и за каране в планинска среда.

Omega Spark 27.5

 

Той разполага с 27 скорости Shimano. Рамката му е алуминиева Alloy, а вилката – SR Suntour-XCT, също алуминиева, с ход 80 мм. Предният и задният дерайльор са Shimano Acera, а гумите – Kenda 27.5X2.10. Велосипедът е произведен в България.

Продължаваме с останалата част от екипировката, която има не по-малка важност, когато се впускате във велопредизвикателства. Каската е сред задължителните елементи, с които да се чувствате по-сигурни във всеки един момент. Затова не я пренебрегвайте и я подберете внимателно. Моделите на Alpina покриват различните характеристики и изисквания, които трябва да притежава една каска. MTB 17 е комфортна каска, която едновременно с това е и лека. Притежава множество технологии, които ще ви правят още по-уверени, докато сте в действие. In-mold Technology позволява здраво свързване между външната обвивка и порестата пяна. Това се случва чрез процес на формоване под висока температура и налягане. Той води до спояване и екстремна стабилност на структурата на каската при минимално тегло.

Hi Еps е фино-зърнест материал, който се състои от множество микроскопични въздушни кухини. В случай, че се ударите някъде, балончетата ще абсорбират въздействащите сили и ще ви осигурят защитно омекотяване. Структурата е надеждна дълго време, тъй като не абсорбира нито вода, нито потта.  Ceramic Shell е външната черупка на всички модели каски на Alpina. Тънкият и лек поликарбонат е устойчив на счупване и надраскване. Освен това е UV-устойчив и антистатичен.

 

Alpina MTB 17

Друг важен момент е, че при каране, каската ще ви осигурява оптимална вентилация и охлаждане, благодарение на технологията Airflow Vents. Shield Protect ви защитава от замърсявания и директна слънчева светлина. Производителите не са пропуснали и неприятния момент с ухапването от насекоми. Затова те са създали технологията Fly Net, която предпазва именно от това.

Run System Classic е система за регулиране, с която каската ви ще е стабилна през цялото време. А Flash Light е LED светлинна система, която е лесна за монтиране на задната част и предоставя три режима: перфирена светлинна верига, постоянен режим и режим на мигаща светлина.

Колоездачната екипировка няма да е цялостна, без добри и надеждни очила. Затова отново поставяме фокус върху Alpina. Моделът Dyfer е ергономичен, приляга към лицето и предпазва очите както от въздушни течения, така и от слънчевите лъчи. Optimized Airflow е системата, която оптимизира въздушния поток. Очилата защитават не само от него, но и от студа, което подобрява и видимостта. Дискретната вентилация предотвратява замъгляване на лещите. 2-Component Design е комбинация от здрава рамка и мека подплата в областта на челото и носа. Тя осигурява комфорт и удобство, когато носите този модел очила. Optical Glazing са оптично полирани стъкла, с които видимостта е перфектна. А нивото на защита е S3.

Alpina Dyfer

 

Не се колебайте да се сдобиете с липсващата част от велоекипировката ви. Посочените модели, както и много други, можете да намерите в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.