360° уикенд прогноза: 16-17 юни

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза

В събота сутринта ще бъде със значителна и разкъсана облачност в Западна България и с по-малко облаци на изток. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток със сила 2-3 м/с, а в Северна България ще бъде от северозапад: 1-3 м/с, но след обяд и там ще се преориентира от югоизток.

В планините на Южна и Централна България ще има гръмотевични бури с превалявания след 13 ч. Валежите няма да са много продължителни, но ще е влажно и облачно в планините. Вятърът над 1500 м също ще се усилва от изток – 6-8 м/с, на места до 8-10 м/с.

В Източна България и по морето ще e с разкъсана облачност и източен вятър със сила 3-5 м/с, като след 15 ч. за кратко ще има валежи на малко места по южното черноморие, Странджа и с малка вероятност на север от Варна. Вълнението ще е незначително, а температурата на водата ще е около 23 градуса.

В неделя ще има отново валежи и ще са още от сутринта в Северозападна България. В планините ще е облачно с превалявания, главно следобед.

Вятърът в Източна България ще се усилва от север-североизток: 6-9 м/с при земята, а в Западна България ще е по-слаб от изток-североизток: 3-5 м/с. Валежите ще са най-значителни след 13 ч. и ще обхванат цялата страна и ще са по-значителни от събота. По Черноморието също ще вали и вълнението ще се увеличи до около 0.5-0.7м.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.