Мястото на кънките, кънките на мястото си

0
 

Сподели

Shares

Има няколко места в София, които не са просто магазини, продаващи екипировка за дадени спортове. Освен да ни снабдяват с качествени стоки, тези места отварят вратите си, за да ни посрещнат в света на избрания спорт и за да ни направят част от културата с всичките ѝ цветове, настроения и форми. Често на тези места не отиваме просто за да пазаруваме, а оставаме малко по-дълго. За да поговорим за любимия си спорт, да се усмихнем на желанието си да развиваме нещо в обща посока (защото там клиентите и собствениците заедно движат погреса) или просто, за да измислим какво ще правим следващия уикенд.

Едно такова място е Vertigo и то е много специално, защото е единствения по рода си магазин за кънки в България.

Vertigo
Снимка: Vertigo Skates

И преди сме ви разказвали за тях. Отварят магазинчето през 2007 – инцидентно, както пише основателят Марко Джара в сайта на магазина и заради липсата на качествена екипировка в България. Не след дълго обаче се превръщат в носители, а и двигатели, на кънкьорската култура у нас с богат арсонтимент от екипировка – от самите кънки до резервни части, протектори и аксесоари. Не се спират, разбира се, само до доставянето на екипировка. Вече повече от 10 години Vertigo са хората, които подкрепят агресив кънкьорите, а наред с тях идва и слалома, където в момента също са съсредоточени не малко усилия.

През годините от 2007 насам Vertigo постоянно растат и се променят, организират събития, стремят се да запознаят повече хора със спорта, канят професионални кънкьори от чужбина, за да могат местните карачи да черпят опит и развиват потенциала си. Само едно си остава същото – магазинчето на “Крум Попов” 26 в Лозенец. Малкото място, събрало цялата кънкьорска култура в едно.

Vertigo
Снимка: Vertigo Skates, кънкьор: Любомир Боянов

Следващото, най-скорошно събитие, което Vertigo организират, е Vertigo Skates Slalom Battle 2018 – спирка от световните серии по слалом.

Три слалом състезания очакват запалените по инлайн скейтинга – спийд, батъл и джъмп. За поредна година те ще се проведат в Монтана, а датите са 15, 16 и 17 юни.

Специален гост на слалом батъла ще бъде кънкьора Теди Тиери.

Повече информация за програмата на събитието, подробности и актуални новини, можете да следите във Фейсбук събитието. Vertigo пък са онлайн тук и на сайта vertigo-skates.com.

Vertigo
Vertigo Skates Slalom Battle 2017/ Снимка: Vertigo Skates, кънкьор: Александър Стефанов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.