За незабравими летни къмпинг преживявания

Няколко полезни съвета

0
 

Сподели

Shares

Лятото не би било същото, ако поне веднъж не се впуснем в къмпинг приключение. Това е един от най-добрите начини да усетим пълния заряд на природата и да разберем колко приятни са нощите на открито. За да е още по-невероятно изживяването, отколкото звучи, трябва да сме планували всеки един детайл от него, което след това да ни позволи да забравим за всичко. 

Къмпингуване

Къмпингуване на морето или къмпингуване в планината

Няма спор, че къмпингуването е нещо много вълнуващо, независимо дали е в близост до морето или сред дива планинска природа. От локацията на приключението обаче зависят много аспекти за перфектното му осъществяване. Местоположението проявява най-големите разлики между двата типа къмпингуване, като всяка една от тях си има характерни специфики. За да откриете какви са те, вижте следващите няколко примера.

Палатката

Къмпингуването на морето предполага, че мястото, където ще разпънете палатката си, е леснодостъпно и няма да ви се налага да ходите часове наред до него, с тежък товар на гърба. Затова палатките за този тип преживяване са по-широки и високи, което гарантира и повече удобство, докато спите в тях.

COLEMAN Палатка COASTLINE 3 PLUS е именно такъв модел. Тя е просторна, което е предпоставка да се чувствате комфортно през цялото време. Характеристиките й са тествани и гарантират, че ще издържи, в случай, че условията непредвидено се променят и навън завали или стане ветровито.

COLEMAN Палатка COASTLINE 3 PLUS

Къмпингуването сред дивата природа е по-изискващо към хората, които се отправят към подобно преживяване. Те трябва да пренесат багажа си до мястото, където ще се позиционират. Това означава, че екипировката трябва да е по-лека, но и с надеждни характеристики, които да устоят на често променящите се метеорологични условия в планината.

ROBENS Edge е палатка, която е предназначена за къмпингуване в планината. Тя е компактна, разпъва се бързо и лесно, а водният стълб от 5000 мм на външната част и 10000 мм на пода, гарантира, че ще останете сухи дълго време, в случай, че завали.

ROBENS Двуместна палатка Edge

Спалният чувал

Голяма е разликата между температурите вечер на морския бряг и в планината. Затова и спалният чувал е различен за всеки тип къмпингуване и създаден спрямо условията на различните места.

Easy Camp Cosmos е модел, който е подходящ за летните вечери до морето. Той е лек, а когато температурите са по-високи, не спарва. Температурата му на комфорт е 12 градуса.

EASY CAMP Спален чувал CosmosEasy Camp Orbit 300 е чувалът, с който ще ви е топло през хладните планински вечери. Той е лек, което гарантира безпроблемно пренасяне. Температурата му на комфорт е 2 градуса.

EASY CAMP Спален чувал Orbit 300

Постелката

Къмпингуването на морето предполага, че можете да вземете със себе си надуваем дюшек, с който удобството да е цялостно.

Coleman Extra Durable Airbed е модел двоен дюшек, който се самонадува. Освен това е изграден от нови технологии, които го правят лек, колкото единичен.

COLEMAN Дюшек EXTRA DURABLE AIRBED

 

По-дългият престой в планината предполага пренос на повече багаж. Затова той трябва да е оптимизиран и максимално лек. Постелката също не трябва да е изключение.

Coleman Touring Mat е модел, който е подходящ за къмпингуване на по-голяма надморска височина. Те я самонадуваема и осигурява изолация и комфорт.

COLEMAN Постелка TOURING MAT

Останалите детайли от оборудването

Не на последно място по важност са останалите детайли от къмпинг оборудването. Не забравяйте да вземете си със себе си добра светлина, която да ви напътства в тъмното, както и останалите аксесоари като маса и столчета, газов котлон. С тях ще сте напълно оборудвани за едно незабравимо преживяване, което ще ви накара да търсите подобни моменти отново и отново.

Също така не подценявайте нито една ситуация и затова предупредете близките си, преди да се отправите към приключението. Така ще могат да реагират, в случай, че имате нужда от помощ.

Продуктите по-горе, както и останалата част от голямото разнообразие от къмпинг оборудване, можете да намерите в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.