Възход на уменията по планинските пътеки

С модела Stumpjumper на Specialized, който можете да намерите с големи намаления от Bike Center

0
 

Сподели

Shares

Един от основните моменти в появата и развитието на планинските велосипеди ни връща през 1983 г. Тогава марката Specialized представя на пазара модела Stumpjumper. Той е първият сериен маунтинбайк, който поставя и своеобразното начало на (р)еволюцията на този тип колела.

Spacialized Stumpjumper

Днес “Stumpy” е един от най-добрите варианти за тези от вас, които искат да се докоснат до магията на карането по планинските пътеки. Сигурни сме, че искате да усетите възход в уменията си именно с някой от моделите в серията. Затова от магазините на Bike Cneter отправят към вас предложението не само да направите инвестицията, която ще ви се възвърне многократно, но и да получите желаното от вас колело с голяма отстъпка от редовната цена.

Specialized Stumpjumper 27.5”/29”

Comp Alloy е модификацията, с която започват промоционалните цени. Тя е с алуминиева рамка с технология М5, а ходът на окачването е 150 мм.

Spacialized Stumpjumper

Trail геометрията и окомплектовката на този модел ви дават пълна свобода при карането надолу. Това, разбира се, означава, че можете да избирате по-груби линии, да скачате, атакувате виражите и не на последно място –  да неглижирате улеите. Удоволствието от карането ви е гарантирано във всеки един момент, поради факта, че “Stumpy” няма да се уплаши от нито един терен.

Друго характерено за Trail геометрията е 67-градусовият челен ъгъл и късата задница (420 мм). Именно те правят велосипеда маневрен и игрив, което обаче не го лишава от стабилност и увереност при висока скорост и стръмни наклони.

Spacialized Stumpjumper

Към отличителните характеристики на “Stumpy” прибавяме и умерената дължина на предния триъгълник, която не залита към крайности. Рамката е изваяна във всяко едно отношение. Хидроформованите й тръби сякаш преливат една в друга, а всички жила и маркучи са вкарани вътре.

Задният амортисьор е RockShox Monarch RT. Той е тунингован специално за Stumpjumper. Свързан е с окачването със специална удължаваща планка.Тя от своя страна се свързва с т.нар. Manfu link – специфично оформена къса планка, която предава сгъването от задницата към удължението на шока.

Spacialized Stumpjumper

Благодарение на задната проходна ос (148Х12 мм), здравината и издържливостта са по-големи. Предната вилка е RockShox Reba RL, която също е с Boost проходна ос. Задвижването е с 1Х11 предавки (предимно Sram GX, но с курбели Race Face), а спирачната сила е поверена на Sram Guide R.

Марките на Specialized от години са еталон за качество и прецизност. Точно затова създателите на велосипеда използват тях при изработката на колелата, гумите, периферните компоненти, както и регулируемия кол за седалка.

Всички велосипеди от серията, които са на промоционална цена можете да видите в сайта на Bike Center. А да ги тествате – в някой от магазините в страната. Точното им местоположение вижте тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.