Сърфисти ще почистят плажа в Приморско

За да подкрепят каузата "Черно море, свободно от пластмаса"

0


Дата на събитието: 16.06.2018

Сподели

Shares

На 16-и и 17-и юни Северният плаж в Приморско и сърф училище Akasha ще са домакин на спортно събитие, което носи закачливото име “сърф МАРмалад”. То ще постави акцент върху почистването на плажната ивица. Акцията е една от първите за Черноморието това лято и е част от програмата на проекта Wind2Win Challenge – за Черно море, свободно от пластмаса.

сърф МАРмалад

Целта на “сърф МАРмалад” е да въвлече участниците в него в спортни мероприятия и забавни активности. Те целят да покажат на възможно най-широк кръг от хора, че чистотата на морето е една от най-големите ценности за сърфистите, които прекарват голяма част от времето си именно в неговите води. Затова домакините от Akasha School – Илияна Стоилова и Йоан Колев, съвместно със Surfrider Foundation Sofia, избраха датата 16-юни за събитието. Точно тогава е Международният ден на сърфинга.

сърф МАРмалад

Самото почистване ще запознае всички присъстващи с проблематиката със замърсяването на плажовете и най-вече с вредите, причинени от пластмаса, които не спират да нарастват.

Ако и вие искате да се включите в инициативта, попълнете онлайн формуляра тук. По този начин ще можете да участвате в томбола за награди от партньорите на Wind2WIn Challenge – Runawave, Varrio Sport, Colour Monk, Basics Wear, Zoya, Nordics Oral Care.

Ползите да станете част от събитието са много. Освен шоколадовият тен, който ви е гарантиран, програмата ще ви позволи да се насладите на многообразие от водни спортове – работилници по лонгборд с момичетата от Wildberries, демонстрации и уроци по уиндсърф от атлетите на Wind2Win Challenge, а момчетата от SkimBoard Bulgaria ще представят скимборд.

сърф МАРмалад

В края на първия ден на “сърф МАРмалад”, всички, които са се включили в почистването, ще имат възможност да отдъхнат с прожекция на сърфисткия филм “GIVEN” и дискусии по темата “Черно море, свободно от пластмаса”. В нея ще се включат Surfrider Foundation Sofia, Грийнпийс България и За Земята. Локацията ще бъде Beach Bar Color в Приморско, който се намира точно до сърф училище Akasha. А след това ще започне и официалното парти на събитието.

Програмата на втория ден от инициативата също ще бъде интересна. Тя ще заложи на йога и SUP йога от Lanetica Yoga & Spa, както и на посещение на тракийското светилище Бегликташ, Маслен нос или разходка и почистване до плаж Парашкеви.

Пълната програма на събитието можете да разгледате във фейсбук страницата му.

А повече за каузата “Черно море, свободно от пластмаса” прочетете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.