360° уикенд прогноза: 9-10 юни

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 9-10 юни

В събота сутринта ще бъде слънчево с югоизточен вятър със скорост 2-3 м/с, който около обяд ще се усилва до 4-6 м/с. В планинските райони на Западна България сутринта ще има ниски облаци, които ще се разсейват около обяд.

Температурата през деня ще е около 26 градуса за западната част на страната и до 28 градуса за централните части.

След 14 часа над Пирин, Рила, Осогово, Витоша и Западна Стара планина ще се образуват купесто-дъждовни облаци и ще има гръмотевични бури. Валежите в планините ще са краткотрайни и ще са до около 17 часа. По-значителни валежи и по до късно ще има в Северозападна България и централните части на Дунавската равнина, където ще превалява и ще има гръмотевични бури до около 22 часа. След 19-20 часа в цяла Западна България ще има нови валежи, но не толкова интензивни като през деня.

Вятърът над 1500 м ще бъде 4-6 м/с от югоизток-юг, като на 2000 м ще е от югозапад: 4-5 м/с.

По Черноморието сутринта ще има ниска облачност, която ще се разсейва и през деня ще е слънчево с бриз 6-7 м/с и вълнение около 0.7 м /от изток/, 4 сек. Максималните температури ще са около 25 градуса, а на водата – 21.

В неделя ще бъде с малко облаци още от сутринта и вятърът ще се преориентира от североизток. Температурите ще са с 1-2 градуса по-ниски. Отново в планините на Западна България ще има превалявания и гръмотевични бури, като в неделя ще започнат по-рано, още след 11-12 часа. Валежите няма да са много значителни и ще са до около 18 часа и ще останат само в Западна България. В цялата останала част на страната ще е слънчево и без валежи.

По Черноморието температурите остават същите, но вятърът ще се усили от изток: 6-8 м/с и ще има значително вълнение, което след 14-15 часа ще достигне до 0,9-1 м /от изток/, 5 сек.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.