От Япония до САЩ с плуване

Беноа Льоком ще преплува 8851 км в Тихия океан

0
 

Сподели

Shares

Няколко дни преди Световния ден на океаните, продължаваме да ви разказваме за хората, които си поставят за цел да повишат вниманието ни към замърсяването на околната среда. Всички знаем, че то е резултат от човешка дейност и от нас самите зависи да сведем до минимум вредите, които причиняваме.

Вижте още: Бягай за океаните за втора поредна година

Точно затова 51-годишният Беноа Льоком ще плува. И не просто ще плува, а ще измине 8851 км в Тихия океан, за да стигне от японския град Чоши до Сан Франсиско. Преди броени дни той стартира предизвикателството, което се очаква да му отнеме около 6 месеца. Първоначалният план на французина е да плува по 8 часа на ден, което е приблизително 50 км.

Беноа Льоком
Снимка: frenchly.us

За да е гарантирана сигурността на плувеца, по време на пътуването ще го следва лодка, в която той ще яде и спи. За да доведе мисията си до успех, 51-годишният мъж ще трябва да приема по 8000 калории дневно.

Потенциалните опасности, пред които плувецът може да се изправи, са вълните, температурата на водата и акулите в океана. За да избегне нападение от тях, той ще носи магнитна гривна, която ще ги отблъсква. Също така лодката след него ще има радар, който ги забелязва отдалеч.

Вижте как продължи опитът на Льоком: От Япония до САЩ с плуване: какво се случва?

Беноа Льоком
Снимка: awesomeocean.com

Беноа Льоком не се изправя за първи път предизвикателството на дългите разстояния в открити води. През 1998 г. той става първият човек, който преплува близо 6000 км през Атлантическия океан.

Вижте: Свива ли се сърцето при продължително плуване и дълъг престой в космоса?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.