Да почистим плажа при устието на р. Камчия

0
 

Сподели

Shares

Surfrider Foundation Europe с първа инициатива в България*

Surfrider FoundationSurfrider Foundation

На 26 март 2011 г. представители на Surfrider Foundation в България, заедно със свои подръжници и доброволци, ще почистят плажа при устието на р. Камчия. Събитието е първата акция на наскоро създаденото представителство на Surfrider Foundation Europe в България и е част от емблематичния за организацията проект Ocean Initiatives (http://www.initiativesoceanes.org/). Той цели да алармира за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове чрез конкретни действия по почистването им. От първото почистване през 1995 г. досега Ocean Initiatives се е превърнало в забележително събитие, признато за една от най-големите граждански еко мобилизации.

Surfrider Foundation

В Ocean Initiatives през 2010 г. се включиха 40 000 участници и 7 500 училища от 34 страни, като общо бяха организирани повече от 950 отделни акции. В дните между 24-ти и 27-ми март 2011 г., хиляди привърженици на световния океан ще се включат в най-масовата еко акция по почистване на плажове, езера, реки и морски дъна. Ако искате и вие да сте част от тази инициатива, елате на 26.03. в 13:00 ч. на алеята от лявата страна на устието на р. Камчия пред бившия ресторантски комплекс „Камчия“.

Повече информация за Surfrider Foundation Sofia и първата инициатива на организацията в България можете да получите на официалната страница във Facebook: http://www.facebook.com/surfriderbg.
Surfrider Foundation

*Surfrider Foundation Europe е екологична организация с идеална цел (регистрирана по смисъла на френското законодателство от 1901 г.), създадена в Биариц, Франция. От създаването си до днес тя се е специализирала в екологична дейност, организация на кампаниии и в създаването и разпространяването на образователни програми. Днес тя обединява над 1 500 доброволци, 8 000 членове и над 30 000 подръжници с около 40 локални представителства в 12 европейси страни.

За повече информация за организацията: www.surfrider.eu

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.