Пет отличия за младите ни катерачи през изминалия уикенд

Два златни, един сребърен и три бронзови медала спечелиха те в две състезания

0
 

Сподели

Shares

През изминалия уикенд в Делфт, Холандия и Имст, Австрия се проведоха две състезания по спортно катерене за младежи. Българските състезатели се справиха повече от успешно, като извоюваха общо 5 медала в дисциплините боулдър и трудност.

Трети кръг на Европейската купа по боулдър за младежи

Холандския град Дефт беше домакин на третия кръг на Европейската купа по боулдър за младежи. Безапелационен победител в групата на 18-19-годишните отново стана Пепи Иванов. Единствено той успя да премине 4-те боулдъра.

Снимка: Васил Киров/bfka.org

Друг български представител – Христо Урумов, в групата на 14-15-годишните, постигна най-добрия резултат на Европейска купа, като се класира на 6-о място.

Общо 212 състезатели стартираха в надпреварата. На този етап България е на 7-о място в класирането по нации. Следващият кръг от купата ще е финален и ще се проведе на 21-ви и 22-ри юли в София.

Youth Color Climbing Festival

Александра Тоткова, в групата на 12-13-годишните, извоюва безапелационна победа на Youth Color Climbing Festival – едно от най-популярните състезания по катерене за деца до 14 години. То се проведе отново през изминалия уикенд в австрийския град Имст. Като част от програмата на надпреварата е дисциплината трудност, която се провежда на два етапа – квалификации и фанали. Състезателите трябва да преминат 6 маршрута, за да продължат напред. Най-добрите 20 от тях се класират за финалите, където трябва да преодолеят още 2 маршрута. Младите катерачи са разпределени в две възрастови групи – 10-11 и 12-13 години.

Youth Color Climbing Festival
Снимка: Ивайло Радков/bfka.org

Добрите български резултати не спират до тук. Мартина Бангеева, отново в групата на 12-13-годишните, се качи на почетната стълбичка с третото си място. При момчетата Слав Киров също се нареди на бронзовата позиция, която подели с чеха Адам Адамовски, като само 6 точки го отделиха от победата в надпреварата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.