360° уикенд прогноза: 2-3 юни

0
 

Сподели

Shares
360° уикенд прогноза
Съботната сутрин ще бъде слънчева, но още преди обяд ще започне заоблачаване. В западна България ще бъде по-неустойчиво и ще има валежи в планините след 14-15 часа. Вятърът ще бъде югоизточен 3-5 м/с при земята и над 1500 м. В Източна България ще е устойчиво, без валежи и с малко по-силен източен-югоизточен вятър 4-6 м/с, а над 1500 м от североизток 4-6м/с. Времето в планините ще е подходящо за спорт, отчитайки възможни краткотрайни валежи над планините в следобедните часове.
По черноморието ще има бриз 5-7м/с. Вълнението ще бъде около 0.6м от изток – 4сек. Температурата на водата ще е около 20-21°С, а максималните температури на въздуха за страната ще достигат 27-29°С.
В неделя времето ще остане подобно – на изток без валежи, а в западната част след 13 ч. –  гръмотевични бури, като ще са по-интензивни от събота и ще обхванат по-големи области, а не само над планините. Вятърът ще се преориентира от север-северозапад – 2-4м/с. В планините ще е подходящо за спорт само до обяд, поради очакваните превалявания. Късният следобед ще има валежи и над централните части над страната.
По черноморието остава слънчево, сухо и малко по-значително вълнение – до 0.8м./ Изток/5сек.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.