Kongur Air Fest и Джулай морнинг

0


Дата на събитието: 29.06.2018

Сподели

Shares

Джулай морнинг и Kongur Air Fest в едно – невероятно добра комбинация.

Kongur Air
Снимка: Стефан Илиев

От 29 юни до 1 юли ще се проведе третото издание на Kongur Air Fest – фестивалът за всички почитатели на екстремните спортове, случващи се сред природата, организиран от невероятните момчета от клуб Vivo и с любезното съдействие на Община Петрич.

Мястото е хижа Беласица и връх Конгур.

Kongur Air Fest, хижа Беласица снимка: www.vivo-mtb.com
Kongur Air Fest, хижа Беласица снимка: www.vivo-mtb.com

Джулай морнинг ще бъде ознаменуван с нощно изкачване на връх Конгур и посрещане на изгрева от самия връх или с тандемен полет с парапланер.

И през тази година ще можете да се насладите на невероятни полети с парапланер, излитайки от връх Конгур (2000 м). Гледката, която ще се разкрие пред вашите очи е незабравима. Ще видите Пирин, Славянка и Огражден в цялата им прелест.

връх Конгур, Беласица снимка: Ира Кюрпанова
връх Конгур, Беласица снимка: Ира Кюрпанова

Трите дни на феста са изпълнени с активна програма за колоездачи, парапланеристи и туристи.

На поляната пред хижа Беласица ще можете да пробвате уменията си по слаклайн (ходене по опъната лента), кендама (традиционна, японска играчка) и хата йога. Запалените байкъри ще могат да ползват Air Bag (скокове върху въздушна възглавница) и Pump track (офроуд трасе). Ще имате възможност да послушате хубава музика и да се забавлявате на воля.

снимка: Ира Кюрпанова
снимка: Ира Кюрпанова

За първи път уъркшопът по парапланеризъм ще се превърне в колаборация между прелетно летене (cross country) и правене на фигури ( freestyle). За тази цел асовете на българския парапланеризъм – Ясен Савов и Весо Овчаров, обединяват сили. Ясен ще води прелетната част по радио станция от въздуха, а Весо акро частта от земята. Фигурите на всеки участник ще бъдат заснемани, за да бъдат анализирани в края на всеки ден.

За записване в уъркшопа по парапланеризъм тук.

Велосипедистите ще могат да мерят сили в тридневно каране по трасе Kongur Air DH с Whip Off Challenge, където журито ще избере най-добрия whip. Победителят получава купа и парична награда.

За записване в уъркшопа по колоездене тук.

снимка: www.vivo-mtb.com
снимка: www.vivo-mtb.com

Красимир Ангелов (планинар и катерач) и Елена Милушева (председател на Туристическо дружество „Калабак“ в Петрич) ще се погрижат за всички, готови за разходки в планината. В програмата са включени разходки до Лешнишки водопад , хижа Конгур и връх Конгур.

Серафим Захариев (основател на „Слаклайн България“ и „Кендама България“) ще сподели своите умения с всички, които искат да балансират върху слаклайна или да жонглират с кендама.

В събота вечерта, всички посетители ще могат да се заредят с лятно настроение от артистите, които ще излязат на сцената на феста: Kirtan Raga, Funky Miracle, Skiller, Jahmmy Youth, Martin Green (MK), Spens & DJ Chukee.

Повече информация за фестивала и пропуските можете да получите на официалната фейсбук страница на фестивала тук.

Чрез следващото видео можете да се потопите в прекрасната атмосфера и незабравима емоция на Kongur Air Fest.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.